14.3 C
Suceava
mai 22, 2024
Local

Prima revoluție a arcașilor ruși în istoria recentă a Rusiei.


În luna mai 1682, în Rusia, soldații arcași figurau ca o forță militară permanentă care îndeplinea roluri de paznici, agenți de poliție și pompieri. După decesul țarului Feodor, puterea a fost disputată între două femei remarcabile: Sofia și Natalia. Sofia, sora mai mică și vitregă a moștenitorilor, l-a manipulat în secret pe arcași să preia controlul țării. Rebeliunile au izbucnit pe 15 mai, când arcașii au atacat Kremlinul, sfâșiat în bucăți miniștrii guvernului. Revolta s-a extins pe parcursul a șase luni, până când Sofia și-a consolidat autoritatea. Pe măsură ce a trecut timpul, Petru cel Mare a fost încoronat ca țar al Rusiei și a zdrobit o altă revoluție a arcașilor. Într-un act de răzbunare, a torturat și executat prizonierii, demonstrându-și suprematia necontestată. După aceste evenimente, nu s-au mai produs revoluții împotriva sa.

În același context, în 1702 a debutat Conflictul de Succesiune al tronului Spaniei, iar în 1838 s-a născut artistul Nicolae Grigorescu.

Citiți articolul complet

Sursa & Credit Foto- „www.svnews.ro”

Notificare pentru publicații: Informațiile sunt preluate automat din fluxul Google News, sunt editate de redactorii noștri și apoi publicate. Așa cum se observă, sursa, creditul foto și linkul către articolul integral sunt indicate. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos și le vom elimina imediat.

Reclamații & Raportări Știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultați Termenii și Condițiile

Related posts

Vorbirea lui Sir Francis Drake despre barba monarhului Spaniei în 1587.

admin

Descoperire istorică la limitele României: peste 4 milioane de țigări confiscate în 11 luni

admin

BRK Financial Group se va implica ca Market Maker pentru ROCA Industry.

admin

Leave a Comment