14.3 C
Suceava
mai 22, 2024
National

”S-au tras mai multe proiectile”


Situația premierului Slovaciei, Robert Fico, care a fost atacat cu arme de foc miercuri, 15 mai, în fața clădirii de cultură din localitatea Handlova după o ședință de Guvern, a generat dezbateri intense la CNA, cu directorul de programe de la România TV, Roxana Niculescu.

Potrivit Paginademedia.ro, conflictul a pornit când Valentin Jucan, vicepreședintele CNA, a decis în timpul ședinței publice de ieri să reacționeze, după ce a observat modul în care a fost prezentată situația de la România TV imediat după atentatul asupra premierului slovac Robert Fico.

„Asistăm la o chestiune evidentă și aș dori să fac o sesizare acum pe loc. Acum 10 minute, la posturile noastre de televiziune a apărut informația că premierul Slovaciei a fost rănit în urma unor împușcături.

În timp ce difuzam știrile pe canalele noastre, eu actualizam principalele fluxuri de știri. Desigur că nicăieri, în momentul în care vorbesc, nu se menționează că prim-ministrul a fost împușcat de mai multe ori așa cum susține exclusiv un post de televiziune din România.

Ei afirmă că ”s-au tras mai multe gloanțe”. În niciun alt loc nu există date suplimentare care să sugereze că ar fi fost împușcat de mai multe ori și că starea lui este gravă. Doar la România TV, printre toate sursele, vedem că a fost împușcat și se află în stare gravă.

Vorbesc despre modul în care acest post de televiziune adaugă informații. Inclusiv pe Tass, inclusiv pe Reuters, Associated Press, Euronews. Pe toate marile surse de presă din lume nu apar aceste informații prezentate de România TV. Doresc să fac o sesizare acum pe loc”, a explicat Jucan.

La finalul ședinței CNA a intervenit și Roxana Niculescu, director de programe la România TV.

”Ceea ce se petrece în acest moment în Slovacia, în Uniunea Europeană, în Europa și în lume nu este doar grav, este extrem de grav. Și ceea ce a prezentat România TV la ora 16.00 era exact informația preluată din presa slovacă.

Politico, un articol pe care l-am transmis doamnei președinte Monica Gubernat, menționează că premierul slovac a fost împușcat în cap și în piept la ora 15.31, adică ora 16.31, ora României. Informațiile de la Politico proveneau tot din presa slovacă, de unde le-am extras și noi și le-am transmis și noi în jurul orei 16.30.

Mai mult. Încep acum să apară și pozițiile oficiale din partea autorităților slovace. Dacă nu ați văzut, vă informez eu. CNN spune: „Premierul se află în stare critică. Premierul slovac s-ar putea să moară în urma încercării de asasinat. Este confirmat că prezintă răni la abdomen și la membre”.

Deci nu un singur proiectil l-a lovit ci mai multe.

Înțeleg, suntem în contradicție, ne confruntăm cu acuzații. Ne confruntăm într-un sens pozitiv. În ceea ce privește politica internă, politica editorială a postului de televiziune România TV, dar când Europa se află într-o situație critică, credeți că ne-am permite într-un astfel de context să adăugăm informații sau să dăm informații eronate? Ne considerați atât de iresponsabili?”

Ok, înțeleg subiectivismul, dar până la un anumit punct. Sunt în această profesie ca dumneavoastră de 30 de ani. Niciodată, oriunde aș fi lucrat, oriunde aș fi privit, într-o astfel de situație, când Europa se confruntă cu o criză, nu am fi prezentat la postul de televiziune…Am depășit deja limita”, a replicat Roxana Niculescu, conform surselor citate.

„Doamna Niculescu, cred că exagerați, pentru că am menționat un lucru simplu. La ora la care, noi toți aici am observat textul titrat la România TV, aveam deschise fluxurile de știri din Europa. Niciunul nu amintea cele două informații pe care postul dumneavoastră le-a prezentat, și anume: faptul că se află în stare gravă – toate fluxurile de știri la acea oră, ora 16.10, menționau că starea lui nu este confirmată și poliția, cabinetul sau alte surse nu au făcut declarații – și că a fost rănit de mai multe gloanțe. Ceea ce era important era starea gravă”, a continuat Valentin Jucan.

„Ceea ce s-a și validat, domnule Jucan”, a adăugat Roxana Niculescu.

„Doamna Niculescu, nu doresc să continui dialogul cu dumneavoastră. Când va considerați că este necesar și doriți să faceți subiect din asta, vă rugăm să faceți un subiect despre Valentin Jucan. Vom discuta când va veni raportul pe ordinea de zi, iar dacă doriți să acționați în instanță, vă rugăm să o faceți!”, a mai precizat Jucan.

„Domnule Jucan, sunteți secretar de stat, sunteți membru al Consiliului Național al Audiovizualului, ați formulat acuzații la adresa postului de televiziune pe care îl reprezint, și în ședința publică am răspuns la acuzațiile dumneavoastră.

Nu am adus nicio acuzație, am reacționat la acuzațiile dumneavoastră. La ora 15.31 pe fluxul de știri de pe Politico era această știre, sursa era presa slovacă, de unde și-au extras informațiile toți la început, pentru că nu există corespondenți în Slovacia”, a încheiat Roxana Niculescu.

Află mai multe – Sursa Google News

Related posts

România Va Rediscuta Problema Schengen în Marja Consiliului JAI De La Finalul Lunii, Anunță Lucian Bode

admin

Antal Lorant: România nu este pregătită pentru aplicarea impozitului progresiv, lipsa digitalizării Fiscului / Cota unică se bucură de mai mult succes

admin

Ministrul Protecției Mediului a intervenit cu forțele de ordine și jandarmeria în fața rețelei ilegale de deșeuri metalice vechi / Clip video

admin

Leave a Comment