20 C
Suceava
iulie 20, 2024
National

Alpha Bancă România – sold net de 16 milioane de euro în primul sfert din 2024


Alpha Bancă România raportează un câștig net de 16 milioane de euro pentru primul trimestru al anului 2024. Portofoliul net al creditelor a înregistrat o creștere de 7% față de T1 2023, ajungând la 3,2 miliarde EUR, în timp ce portofoliul de depozite a crescut cu 18%, atingând 3,5 miliarde EUR. În paralel, activele totale ale băncii au atins 4,7 miliarde EUR, în creștere cu 8% comparativ cu anul anterior.

Performanța istorică a Alpha Băncii România în primul trimestru din 2024 în ceea ce privește originea de noi credite ipotecare a fost notabilă, cu o sporire de 61% comparativ cu perioada similară din 2023.

BCE: Ar putea fi necesare noi reglementări pentru utilizarea inteligenței artificiale în finanțe CITEȘTE ȘI BCE: Ar putea fi necesare noi reglementări pentru utilizarea inteligenței artificiale în finanțe

La debutul anului, Alpha Bancă România a finalizat tranzacționarea afacerii ecosistemului Orange Money România IFN (portofoliul de clienți, activele digitale și portofoliul de carduri de credit), consolidând și mai mult poziția băncii pe piață.

În anul precedent, UniCredit a comunicat preluarea Alpha Băncii România, operațiune ce va situa grupul italian pe locul 3 din punct de vedere al activelor pe piața românească.

Alpha Bancă România face parte din Grupul Alpha Bank, unul dintre cele mai importante grupări bancare și financiare din Grecia. Activitățile internaționale ale Grupului se extind, pe lângă România, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

Alpha Bancă România este o instituție financiară care se clasează printre primele 10 bănci din țară, cu activități de bancă universală. Detalii suplimentare – Sursa Google News

Related posts

Eșec la negocierile de la Guvern – Sindicatele din educație anunță că greva continuă

admin

Tristețe și plâns în domeniul medical din Botoșani, a murit un medic extrem de apreciat: „Era îngerul păzitor al inimilor noastre!”.

admin

Acestea sunt principiile fundamentale ale noastre

admin

Leave a Comment