20 C
Suceava
iulie 20, 2024
Local

Eleonora din Aquitania se însoțește cu un alt rege


În cronica cunoscută, puține fapte au rămas atât de poetice și pline de pasiune și dramatism ca istoria suveranului Henric al II-lea al Angliei și a soției sale, Eleonora de Aquitania. Eleonora, cea mai captivantă femeie a Epocii Medievale, era bogată și frumoasă, fiind recunoscută pentru istețimea și frumusețea sa. După o uniune plictisitoare cu regele Ludovic al VII-lea al Franței, Eleonora s-a căsătorit cu Henric Plantagenet, devenind regină a Angliei. Cei doi au avut opt urmași și Henric a întemeiat o dinastie care a persistat peste 300 de ani. Cu toate acestea, obosit de soție și de intrigile ei politice, Henric a retras-o pentru 16 ani, iar ulterior a fost asediat până la sfârșit de unul dintre fii săi răzvrătiți. Astăzi sunt sărbătoriți și alți mari artiști, cum ar fi pictorul Pieter Brueghel cel Bătrân, bijutierul Peter Carl Fabergé și țarul Nicolae al II-lea al Rusiei.

Articol redactat de Geo Alupoae, analist de teatru.

Citește articolul integral

Sursa & Credit Foto- „www.svnews.ro”

Notă pentru periodice: Materialele sunt preluate automat din fluxul Google News, sunt rescrise de redactorii noștri și apoi publicate. Așa cum vedeți, sursa este menționată, precum și creditul foto și linkul către textul integral. Dacă doriți ca informațiile dvs. să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail specificată mai jos, și le vom interzice imediat.

Reclamații & Raportări Știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultați Termenii și Condițiile

Related posts

Gheorghe Flutur îl invită pe George Simion să se prezinte la alegerile pentru șefia CJ Suceava: „Dacă eu pierd, mă retrag din viața politică, iar dacă el pierde, îi cer să facă la fel”

admin

Bărbat din Suceava eliberat de echipa de prim ajutor de la mare adâncime!

admin

Triumf neașteptat pentru formația Șoimii Gura Humorului în partida de vârf cu Juniorul Salcea

admin

Leave a Comment