20 C
Suceava
iulie 20, 2024
Local

Napoleon introduce o nouă distincție, denumită Gruparea de Merit


Administrația franceză premiază faptele notabile cu Gruparea de Merit, recompensându-i pe cei de seamă cu această decorație. Fondată de Napoleon Bonaparte în 1802, Gruparea a devenit disponibilă tuturor, fără nicio discriminare pe criterii de origine sau religie. În timpul domniei napoleoniene, peste 48.000 de domni au fost distinși cu această onoare, iar numărul a fost limitat la 125.000 în 1962. Șeful statului francez detine cel mai înalt rang în cadrul Grupării, care cuprinde în principal personal militar, dar și civili. Pentru a fi decorat cu această distincție, cetățenii sunt așteptați să se remarce prin realizări remarcabile în decursul a cel puțin 20 de ani, în timp ce militarii trebuie să fi dat dovadă de fapte de vitejie excepționale. În prezent, femeile reprezintă aproximativ 20% din persoanele distinse cu Gruparea de Merit, și acest pesupune rămâne cel mai înalt ordin al Franței, atât pentru personalul militar, cât și pentru civilii.

Citeste articolul complet

Sursa și Credit Foto – „www.svnews.ro”

Notă pentru publicații: Înștiințările sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt revizuite de către editorii noștri, apoi publicate. Așa cum ați observat, sunt specificate sursa, creditul pentru fotografie și linkul către articolul complet. Dacă doriți ca articolele dvs. să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de email de mai jos, și vom înceta imediat.

Reclamații și Rapoarte de Știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultă Termenii și Condițiile

Related posts

Bărbat reținut pentru încălcarea ordinului de protecție, ascuns în pod

admin

Incendiu major în Vicovu de Sus din cauza unui cablu electric ros de șoareci

admin

FOTOGRAFII// O doamnă a suferit răni în urma un accident rutier la Cumpărătura după ce a fost lovită de un vehicul în timp ce traversa DN 2 prin loc nepermis.

admin

Leave a Comment