22.4 C
Suceava
iulie 13, 2024
National

Planuri pentru construirea celui de-al doilea cel mai mare parc eolian din România de către investitori străini


O firmă controlată de Rezolv Energy, un dezvoltator ceh de proiecte de energie regenerabilă, din grupul Actis, și de Low Carbon Investment Management, un manager britanic de active energetice ecologice, se pregătește să demareze construcția unui parc eolian în județul Buzău, care va deveni una dintre cele mai mari unități de producție de electricitate din vânt din țară.

Compania urmează să obțină toate aprobările necesare pentru prima fază a proiectului, conform informațiilor analizate de Profit.ro.

CITEȘTE ȘI Titlu articol

Parcul eolian va fi amplasat în județul Buzău și va avea o capacitate totală instalată de 450 MW.

Amplasamentul va fi în localitățile Țințești, Costești, Gherăseni, Smeeni, Pogoanele și Luciu din județul Buzău.

CITEȘTE ȘI Titlu articol

Proiectul a fost inițiat acum 2 ani, când investitorii au anunțat că acest parc va fi al doilea ca mărime din România, după Fântânele-Cogealac al CEZ, preluat ulterior de Macquarie din Australia, fiind totodată una dintre cele mai mari centre eoliene onshore din Europa.

Conform informațiilor de la Profit.ro, Low Carbon a cumpărat în 2020 subsidiarele românești ale companiei NERO Renewables, înregistrată în Olanda, care anunța încă din 2017 intenția de a construi cu sprijinul Guvernului din Haga trei parcuri eoliene majore în România, unul dintre ele în județul Buzău, cu o putere totală instalată de aproximativ 1 GW, producția acestora fiind destinată să contribuie la obiectivele de energie regenerabilă ale Olandei, nu ale României.Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Revolut și-a dublat venitul anual, și-a consolidat profitul, dar nu a obținut încă licența bancară „acasă”. Cum stă în România

admin

Constanța, inundată! Vehiculele electrice nu mai sunt în circulație ( FOTO+VIDEO)

admin

O anchetă extinsă în Europa. România este interesată

admin

Leave a Comment