29.3 C
Suceava
iulie 18, 2024
National

Numer recepționez computere prin inițiativa „Facem Click pe România” | Informații despre evenimentele locale, știri video

Peste 2.000 de sisteme computaționale recondiționate de către Ateliere Fără Frontiere vor fi oferite în prima fază a proiectului Facem Click pe România 2024 către 152 de instituții de învățământ din 37 de județe ale țării.
Din Gorj au fost alese Palatul Copiilor Târgu Jiu – structura Clubul Copiilor pictor Florin Isuf din Târgu Cărbunești; Școala Gimnazială Nr. 1 Polovragi; Grădinița Sfântul Stelian și Școala Gimnazială Alimpești.
Facem Click pe România este un program al Asociației Ateliere Fără Frontiere care își propune digitalizarea instruirii în România și reducerea discrepanței educaționale prin dotarea cu infrastructură informatică a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice de utilitate socială.
În urma apelului deschis în perioada 15 aprilie-12 mai 2024, 152 de organizații din țară vor primi un total de 2.000 de sisteme computaționale recondiționate, ajungând astfel la 25.896 de beneficiari.
„Laureații Facem Click pe România au fost aleși în urma unui apel de proiecte deschis între 15 aprilie și 12 mai, la finalul căruia 168 de aplicații au fost înscrise. Selectarea laureaților s-a făcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar partenerii și echipa programului. Fiecare aplicație înscrisă a fost evaluată în funcție de o grilă unică de evaluare, ținând cont de sustenabilitate, relevanță și impactul donatei de sisteme computaționale. Sistemele donate în cadrul acestui program sunt echipamente IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le colectează ca un colector autorizat de la companii și diverse organizații, fiind recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației”, afirmă Asociația Ateliere Fără Frontiere.
De la înființarea sa în 2008, Ateliere Fără Frontiere a oferit prin programul său de donații peste 26.000 de sisteme computaționale recondiționate în cadrul atelierului educlick. În total, 3163 de organizații de învățământ au beneficiat de echipamente în ultimii 15 ani, ceea ce reprezintă peste 10% din totalul unităților de învățământ din România.
I.I.


Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Probele de competență de la Bacalaureat se amână

admin

A fost înșelat Silvestru de Diana Sosoacă cu Luis Lazarus? ‘Am detaliile la zi / Pentru el este o sursă de profit’

admin

Incident de agresiune împotriva liderului grupării Avrig a Partidului S.O.S. România

admin

Leave a Comment