20 C
Suceava
iulie 20, 2024
Local

O persoană este supusă executării prin ardere pe o piață publică.


Girolamo Savonarola, călugăr dominican originar din Ferrara în 1452, s-a făcut cunoscut pentru opoziția lui împotriva corupției și plăcerilor din Florența. Blamând cu fermitate aristocrația, a ajuns să controleze practic orașul și să fie considerat un individ cu capacități profetice. În conflict direct cu Papa Alexandru al VI-lea, un prelat desfrânat, a respins și titlul de cardinal oferit de acesta, își continuă propovăduirea. Sfârșitul tragic al lui Savonarola a survenit în 1498, când a fost supus la moarte publică, alături de alți doi susținători, după ce a fost reținut și supus torturii pentru erezii și schisme. Execuția sa, pe 23 mai în Piazza della Signoria din Florența, a fost marcată de arderea cadavrelor pentru a nu lăsa nicio urmă. Astfel, Savonarola a rămas un simbol al rezistenței la corupție și abuzuri în sfera Bisericii.

Citeste articol complet

Sursă & Credite Foto- „www.svnews.ro”

Notă pentru publicații: Informațiile sunt extrase automat din fluxul Google News, sunt revizuite de editorii noștri și apoi publicate. Așa cum se observă, sursa este menționată, precum și creditul foto, împreună cu linkul către articolul complet. Dacă doriți ca articolele dvs. să nu fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și vom înceta imediat.

Reclamații & Raportări Știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultați Termenii și Condițiile

Related posts

Invitație la serbarea sărbătorilor Pascale în regiunea Suceava, cu Lumina Sfințită din Ierusalim

admin

Sfaturi DSP Suceava pentru a preveni incidente în valurile de caniculă.

admin

Individ prins în timp ce transporta lemne tăiate din pădure Poliția a confiscat echipamentul folosit la furt » Monitorul de Suceava

admin

Leave a Comment