20 C
Suceava
iulie 20, 2024
National

Utilizarea imaginii lui Avram Iancu este permisă partidului


Alianţa pentru Unirea Românilor a anunțat că Biroul Electoral Central a invalidat decizia BEJ Alba, permițând formațiunii să utilizeze afișele cu portretul lui Avram Iancu.

Într-un comunicat oficial, AUR a declarat: „În urma deciziei arbitrare și abuzive a Biroului Electoral Județean Alba de a interzice afișele electorale AUR cu portretul stilizat al lui Avram Iancu, Biroul Electoral Central a corectat această hotărâre, susținând Alianța pentru Unirea Românilor”, conform News.ro.

Conform AUR, „Am decis să aducem în atenția publică în campania pentru alegerile europarlamentare din acest an pe personalități marcante ale istoriei românilor, a căror fapte trebuie să ne inspire și să ne ghideze, personalități pe care manualele școlare par să le ignore în încercarea lor sistematică la nivel european de a șterge identitatea noastră națională”.

„Decizia Biroului Electoral Central de a permite Alianței pentru Unirea Românilor să folosească portretul lui Avram Iancu este corectă, deoarece afișele utilizate de către AUR respectă toate cerințele legale din perspectiva legislației în vigoare. Mai mult, decizia arbitrară a BEJ Alba de a ne interzice initial folosirea personalităților semnificative ale poporului român în campania noastră a fost doar un efort disperat al sistemului de a ne bloca și de a ne opri. Continuăm înainte, fără a ne lăsa intimidați!”, a menționat formațiunea.

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Lidia Fecioru câștigă câți bani din bioenergoterapie: „Sunt bogată”. Cât de dificil i-a fost să-și ia această meserie

admin

MApN, reacție după informația că elicopterul prăbușit în Ucraina ar fi fost modernizat la Ghimbav

admin

Prețurile apartamentelor s-au depreciat cu 3% în ritm anual/ Harta prețurilor cerute în marile orașe din țară

admin

Leave a Comment