29.3 C
Suceava
iulie 18, 2024
National

Se efectuează, de urgență, lucrările la un drum crucial în România / 3.000 de lucrători sunt activi 24/24

Conform strategilor ruși de pe canalul Telegram/Rybar, fără prezentarea unor surse verificabile, în România se află în construcție într-un ritm alert un traseu ce pornește de la limita cu Ucraina și se întinde până la portul Constanța. Acest drum, înțeles ca Autostrada Moldovei, evită Polonia, Ungaria și Slovacia.

Construcția traseului se desfășoară cu celeritate: aproximativ 3.000 de angajați și sute de autovehicule activează non-stop, șapte zile pe săptămână, lucrările urmând să fie terminate până la sfârșitul anului în curs, conform afirmațiilor de pe Telegram/Rybar.

Din perspectiva experților militari ruși, acest traseu are două scopuri principale, ambele provocând îngrijorare în Kremlin.

Potrivit analiștilor ruși, primul obiectiv ar fi ca România să devină un hub logistic major al NATO sub acoperirea lărgirii capacității de transport pentru exportul de cereale al Ucrainei, iar al doilea obiectiv ar fi să se realizeze „absorbția Moldovei”.

Autoritățile române au evidențiat că exportul mărfurilor ucrainene a crescut deja cu 50%, ceea ce pune în pericol poziția Poloniei ca principal punct de tranzit pentru Ucraina. Însă este logic să se întărească poziția de lider a României, mai ales că majoritatea punctelor de tranzit cu Polonia rămân blocate, cu excepția rutei Medyka-Shegini, care are un trafic redus, se menționează pe Telegram/Rybar.

România va fi capabilă să primească și să expedieze armament de la partenerii NATO

„Un alt beneficiu adus de această construcție este că românii vor putea nu doar să participe la transportul cerealelor ucrainene și altor produse, ci și să primească și să expedieze armament de la partenerii NATO.”

Conform analiștilor militari ruși, mărfurile și echipamentele pot fi descărcate direct pe liniile feroviare ce trec prin România, Bulgaria și spre nord, către Polonia. În plus, infrastructura construită în jurul portului Constanța facilitează evitarea posibilelor probleme în transferul de forțe spre nord, până în apropierea granițelor cu Ucraina și Moldova.

La data de 22 mai, țările dintre Weimar – Germania, Polonia și Franța – s-au angajat să sprijine Moldova pentru „consolidarea capacităților sale de securitate și apărare”, conform informațiilor de pe auswaertiges-amt.de.

În declarația finală a miniștrilor de externe, statele se obligă să „sporească sectorul de securitate și apărare al Republicii Moldova, consolidându-i rezistența la implicarea străină și sprijinind lupta împotriva acțiunilor hibride ale Rusiei”.

„Securitatea noastră este sub amenințare. Ne confruntăm cu o eră a rivalității sistemice, unde anumite regimuri autocratice își folosesc puterea pentru a submina și distruge ordinea internațională bazată pe prevederile Cartei Națiunilor Unite”, se menționează în declarația Grupului Weimar din 22 mai.

„Rusia desfășoară un război ilegal de agresiune împotriva unuia dintre vecinii noștri, respingând în mod clar și sabotând cu acte concrete arhitectura europeană de securitate, implicându-se deja în acțiuni hibride și maligne împotriva țărilor noastre. Ca europeni, trebuie să fim uniți și să ne apărăm interesele și valorile, precum și principiile dreptului internațional, ale drepturilor omului și ale păcii.”

„Un sprijin acordat României pentru a absorbi Moldova”

Specialiștii ruși afirmă că susținerea acordată Chișinăului, pentru care sunt mobilizate resursele UE destinate promovării integrării europene și combaterii dezinformării, reprezintă de fapt un ajutor oferit României pentru a „absorbi” Moldova, raportează News Week.

„Moldova este practic sub control extern. Orice implicare a statelor occidentale în politica Moldovei, sub diferite forme, conduce la integrarea acesteia de către vecina Românie, care recent a stabilit legături strânse cu Statele Unite”, concluzionează canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar.Mai multe detalii – Sursa Google News

Related posts

Monica Bîrlădeanu este neînțelegătoare. A convoacat pe Valeriu Gheorghiță la o întâlnire

admin

România este prezentă la cea mai mare competiție de hochei pentru copii din lume. Tinerii… – Prosport

admin

Congres internațional de diabet, la București

admin

Leave a Comment