20 C
Suceava
iulie 20, 2024
Local

Portofoliul foto reflectă viața din cele nouă localități ale comunei.


La finalul acestei săptămâni, a avut loc în comuna Cornu Luncii proiectul de educație „Uși deschise către Prut”, care a adunat școli și autorități locale din Basarabia, Bucovina și Dobrogea. Acest parteneriat transfrontalier este un exemplu de coeziune culturală și educațională între regiunile istorice din România și Republica Moldova, datorită implicării primarului comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron.

Schimburile educaționale, artistice și culturale dintre elevi și cadrele didactice din cele trei regiuni promovează înțelegerea reciprocă și consolidează conexiunile istorice și culturale. Evenimentele au inclus vizite reciproce, proiecte comune, competiții și ateliere tematice.

Cărțile lansate în cadrul proiectului, cum ar fi monografia comunei Cornu Luncii sau portofoliul de imagini, reprezintă o adevărată lecție de istorie și tradiție pentru generațiile viitoare. Partenerii, printre care Școlile Gimnaziale Băișești și „Constantin Blănaru”, Liceele Teoretice „Grigore Moisil” din Orhei și Tulcea, au colaborat pentru a organiza evenimente culturale de neuitat, sprijinind tinerii să-și urmeze visele.

Cititi articolul complet

Sursa & Credit Foto- „glasulsucevei.ro”

Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt revizuite de redactorii noștri, iar apoi sunt publicate. Așa cum observați, sunt menționate sursa, creditul foto și linkul către articolul complet. Dacă doriți să nu mai fie preluate articolele dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și vom înceta imediat.

Reclamații & Raportări de Știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultați Termenii și Condițiile

Related posts

Tragedie la Moldovița: Biciclist ucis de două mașini conduse de femei

admin

Un conducător auto de autosanitara din Suceava acuzat pentru accident soldat cu deces.

admin

O surpriză neașteptată pentru revitalizarea fotbalului sucevean: Vestea inedită de la Monitorul de Suceava.

admin

Leave a Comment