20 C
Suceava
iulie 20, 2024
National

Nouărozit cireșele și căpșunile autohtone, de la micii producători! Ce preț are un kilogram în piețele din România?


Cireșele și căpșunile sunt fructe de sezon extrem de apreciate și căutate pe scară largă datorită savoarei lor delicioase și beneficiilor pe care le aduc pentru sănătate. Doamnele de acasă preferă adesea să le folosească la prepararea dulcețurilor sau gemurilor, dar acestea pot fi consumate și în formă proaspătă, fiind foarte suculente și dulci!

Românii s-au îndreptat deja către piețe în căutarea celor mai gustoase și accesibile fructe de sezon!

Prețul pentru un kilogram de cireșe în târgurile din România

Nu mai reprezintă o noutate faptul că cireșele sunt printre cele mai scumpe fructe de sezon. Cu toate acestea, către finalul lunii mai, cireșele autohtone de la producătorii locali au un preț mai mic în comparație cu cele din martie.

Dacă acum două luni, primele cireșe apărute în piețele din România aveau un preț echivalent cu acela al unui gram de aur, acum se află în plin sezon al cireșelor, iar prețurile au scăzut semnificativ.

Pentru exemplificare, în piața Gorjului din Militari, un kilogram de „cireșe de mai, extrem de dulci, autohtone” se vinde cu suma de 22 lei/kg.

Vedeți și: „Vând cireșe cu 2 lei kilogramul” – Anunț viral făcut de un român. Cu toate acestea, există o singură condiție pentru cumpărători

Cât privește prețul unui kilogram de căpșuni în târgurile din România

În contrast cu cireșele, căpșunile de sezon pot fi achiziționate la un tarif mult mai accesibil în piețele din România. Pentru a vă delecta cu aceste fructe roșii delicioase, la piața Gorjului din Militari, va trebui să plătiți suma de 14 lei/kg.

În piața Obor, căpșunile de sezon sunt disponibile la prețuri atrăgătoare, de numai 10 lei/kg și respectiv 20 de lei/kg pentru cele aduse din Satu Mare.

Mai citiți și: Prăjitură cu cireșe și iaurt: Rețeta pentru un desert pufo și delicios

Cireșele și căpșunile nu sunt doar gustoase, ci și extrem de benefice pentru sănătate, fiind bogate în nutrienți și antioxidanți.

 Mai multe detalii – Sursa Știri Google

Related posts

Regiunea din România în care zimbrul a revenit în „mediul său natural” după 2 secole. Peste 180 de exemplare trăiesc sălbatic FOTO

admin

România, în top cinci al suporterilor de la Euro 2024, din Germania

admin

Ucraina LIVE TEXT, astăzi, de la ora 16:00, pe orangesport.ro. Tricolorii debutează la EURO 2024

admin

Leave a Comment