20 C
Suceava
iulie 20, 2024
National

Declararea excelentă a lui Sebastien Frey despre România  • Naționala României a învins o echipă mondială cu scorul de 3-2 (1-2), sâmbătă seara, pe Arena Națională din București, la meciul de retragere al Generației de Aur a fotbalului românesc.


Jucătorii care au scris istorie pentru România în 1994, la Campionatul Mondial din Statele Unite, au obținut încă o victorie, într-o seară care a combinat spectacolul cu emoția.


Fostul portar francez Sebastien Frey a menționat, sâmbătă seara, că este încântat și mândru că a avut ocazia să joace în echipa mondială în meciul de retragere al „Generației de Aur” a fotbalului românesc.


„Am evoluat împotriva jucătorilor din ‘Generația de Aur’, aceia pe care când eram copil îi vedeam la Campionatul Mondial sau la Campionatul European. Îmi plăcea să urmăresc fotbalul, i-am admirat în 1994, în 1998. Îmi amintesc vivid golul lui Hagi din 1994 împotriva Columbiei și că în 1998 toți jucătorii erau blonzi. Sunt fericit și mândru că am jucat în meciul de retragere al ‘Generației de Aur’. E pentru prima dată când pot să spun că sunt încântat că am pierdut. Pentru că acești băieți merită”, a menționat fostul fotbalist.


„A fost o atmosferă extraordinară. Au fost peste 50.000 de spectatori la un meci demonstrativ, iar acest lucru este deosebit. Sunt o generație deosebită și cred că nu va fi uitată niciodată, nu doar în România, ci în întreaga lume. Hagi era în fond Maradona din Carpați și a primit respectul cuvenit în întreaga lume”, a adăugat Frey.


Naționala României a învins o echipă mondială cu scorul de 3-2 (1-2), sâmbătă seara, pe Arena Națională din București, la meciul de retragere al Generației de Aur a fotbalului românesc. Acest meci a stabilit un record de asistență pe Arena Națională, cu 54.967 spectatori.


ARTICOL RECOMANDAT


Au marcat: Basarab Panduru (40), Gheorghe Hagi (63 – penalty), Constantin Gâlcă (72), respectiv Rivaldo (21), Goran Pandev (28).


Cel mai important rezultat al echipei naționale de fotbal a României a fost calificarea în sferturile de finală de la Campionatul Mondial din SUA 1994, când „tricolorii” au pierdut la loviturile de departajare cu 4-5 în fața Suediei, după ce în optimi au eliminat vicecampioana mondială Argentina, cu 3-2.

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Primarul Sectorului 3 a transferat clădirea unei școli de stat unui operator privat, care a transformat-o într-o grădiniță privată, percepuți taxe uriașe pentru școlarizare

admin

Pensionar beneficiind de o pensie de 5.300 lei va constata o reducere de 700 lei la recalculare. Câte puncte suplimentare se atribuie?

admin

Liber la porci! A fost eliminată limitarea numărului de porci în gospodării

admin

Leave a Comment