20 C
Suceava
iulie 20, 2024
Local

Prezentare a albumului fotografic în Cornu Luncii, proiect educativ „Porți deschise către Prut”


În finalul acestei săptămâni, a avut loc în localitatea Cornu Luncii expoziția foto asociată proiectului educațional „Porți deschise către Prut”, o inițiativă menită să aducă împreună școli și autorități locale din diferite regiuni istorice, cum ar fi Basarabia, Bucovina sau Dobrogea. Acest demers a constituit o ilustrare elocventă a solidarității culturale și educaționale dintre diversele zone istorice ale României și Republicii Moldova, beneficiind de implicarea primarului din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, în promovarea tradițiilor specifice regiunii.

Prețioasa colaborare a facilitat schimburi de idei în domeniile educației, artei și culturii, dar și transferuri de bune practici între elevi și cadre didactice provenind din cele trei regiuni menționate. Activitățile desfășurate au inclus schimburi de vizite, realizarea de proiecte comune, concursuri şi ateliere tematice, acestea fiind menite să sporească nivelul de cunoaștere reciprocă și să consolideze legăturile de natură istorică şi culturală.

Entitățile educaționale implicate în această inițiativă au fost Școlile Gimnaziale Băișești și „Constantin Blănaru” din Cornu Luncii, Liceele Teoretice „Grigore Moisil” din Orhei și Tulcea, respectiv Școala Gimnazială „Alexandru Ciucurencu” din Tulcea. Această colaborare fructuoasă reprezintă un exemplu elocvent de promovare a educației și culturii în rândul tinerilor proveniți din diverse zone, reușind astfel să încurajeze urmărirea propriilor visuri și pasiuni.

Cititi articolul în întregime

Sursa & Credit Foto: „glasulsucevei.ro”

Notă pentru publicații: Știrile sunt automat preluate din feed-ul Google News, remodificate de către editorii noștri și apoi publicate. Așa cum se poate observa, sursa, creditul foto și link-ul către articolul original sunt menționate. Dacă doriți să nu mai fie preluate articolele dvs., vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, urmând să încetăm imediat preluarea acestora.

Reclamații & Raportări Știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultați Termenii și Condițiile

Related posts

Expoziție de picturi prezentată de frații Ioan și Adrian Bratiloveanu la Galeria Artelor din Suceava

admin

Sportivul Petru Bodea din Dorna câștigă două medalii în competiții.

admin

Universitatea din Suceava se află în fruntea cererilor de patente europene

admin

Leave a Comment