29.3 C
Suceava
iulie 18, 2024
Local

Dispariția lui Jean Calvin în 1564 nu a dus la relaxare.


Jean Calvin, redactorul principal al lucrării „Instituția religiei creștine”, a reformat și a organizat gândirea protestantă, temelie a calvinismului cu teoriile sale despre predestinare. Născut în Franța și format la Universitatea din Paris, Calvin a fugit în Elveția când avea 26 de ani și a transformat Genevea într-o teocrație protestantă strictă. Sacerdoții vegheau asupra vieții private, jocurile de noroc erau interzise, iar sărbătorile de Crăciun erau interzise. Calvin era conducătorul comunității, organizând un protestantism agresiv în Franța, pregătind conflictele religioase. Chiar și când era bolnav, activitatea lui era pe primul loc, dormind puțin, hrănindu-se cu pâine și apă o dată la 36 de ore. Calvin a încetat din viață la 54 de ani, iar impactul său a continuat. H.L. Mencken a caracterizat calvinismul ca o „frică obsesivă că cineva, undeva, ar putea fi fericit”. Alte evenimente remarcabile în această zi includ ceremonia de încoronare a regelui Ioan al Angliei, nașterea poetului Dante Alighieri și decesul violonistului Niccolò Paganini.

Cititi articolul complet

Sursa & Credit foto – „www.svnews.ro”

Notă pentru publicații: Materialele sunt preluate automat din fluxul Google News, sunt revizuite de editorii noștri și apoi publicate. După cum se observă, sursa este menționată, creditul foto și linkul către articolul complet. Dacă nu doriți ca articolele dvs. să fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, iar le vom exclude instantaneu.

Reclamații & Raportări Știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultă Termenii si Condițiile

Related posts

Mai multe transporturi de lemn, supravegheate de autorități: peste 140 metri cubi confiscate și amenzi de 35.000 de lei.

admin

FITS: Spectacole pline și dansuri asiatice uimitoare în a patra zi

admin

Oamenii credincioși din Suceava doresc restabilirea Mitropoliei Tomisului: ”Suntem afectați de faptul că istoria noastră nu este recunoscută”

admin

Leave a Comment