12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
Local

Noi cărți apărute în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților


Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a găzduit marți, 4 iunie 2024, evenimentul de lansare a volumelor „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014 – 2020)” și „Trapezunt – Mănăstirea Sumela – istorie, credință, artă”. Moderatorul evenimentului a fost prof. univ. dr. Gheorghe Onișoru, iar printre invitați s-au numărat personalități ale mediului academic din Iași și Suceava, profesori, clerici, studenți și pasionați de istorie. Volumul „Enciclopedie. Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014 – 2020)” este o resursă amplă despre istoria României în perioada Unirii din 1918, cu o vastă bibliografie și detalii despre diverse aspecte ale vieții politice, economice, sociale și religioase din acea perioadă. Cel de-al doilea volum, „Trapezunt – Mănăstirea Sumela – istorie, credință, artă”, semnat de arhid. Vasile Demciuc, este dedicat uneia dintre cele mai vechi biserici rupestre din fostul Imperiu Bizantin și reprezintă o lucrare de referință în istoriografia românească. Evenimentul s-a bucurat de binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic și a fost apreciat de participanți pentru impactul cultural și academic.

Citeste articol integral

Sursa & Foto Credit- „www.svnews.ro”

Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt rescrise de editori nostri, apoi publicate. După cum vedeți, este precizată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.

Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Related posts

FOTOGRAFII// O doamnă a suferit răni în urma un accident rutier la Cumpărătura după ce a fost lovită de un vehicul în timp ce traversa DN 2 prin loc nepermis.

admin

Anunț despre intenția Primăriei Putna de a construi un parc solar. Declarația primarului Coroamă: „Parcul va furniza lumină pentru spațiile publice și energie pentru instituțiile publice.”

admin

Molière în ultima sa apariție pe scenă în 1673.

admin

Leave a Comment