12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
National

România trebuie să aloce 3% din PIB pentru Apărare


În pragul alegerilor europene, președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, aduce în discuție impactul războiului#mce_temp_url# din Ucraina asupra României și a Europei, analizând activitatea următoarei legislaturi a Parlamentului European în ceea ce privește securitatea continentului.

„Atât istoria, cât și evenimentele recente ne reamintesc că Rusia, prin violența endemică pe care o perpetuează, fie ea de natură militară sau hibridă, reprezintă o amenințare la adresa arhitecturii și securității europene. Vorbim despre un actor politic impredictibil care joacă după reguli ce contravin status quo-ului internațional”, declară candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Parlamentul European.

În fața acestor realități geopolitice, Eugen Tomac se declară dezamăgit și revoltat de modul în care guvernarea PSDPNL gestionează un domeniu atât de important precum este cel al Securității și Apărării României: „Este revoltător. Guvernul și președintele României și-au asumat alocarea a 2,5% din PIB pentru apărare, dar au cheltuit 1,58. Absolut jenant. Și asta în condițiile în care România este deja afectată de un război hibrid. Războiul declanșat de tiranul Putin transcende frontierele fizice. Este suficient să ne uităm la formațiunile politice românești care vehiculează mesaje de natură să divizeze românii, să îi îndepărteze de valorile europene și să încetinească dezvoltarea economică a societății”, spune președintele PMP.

Eugen Tomac este de părere că România trebuie să aloce 3% din PIB pentru Apărare pentru a se proteja în fața Rusiei: „Amenințarea este reală, prin urmare trebuie să căutăm soluții astăzi, nu mâine, nu la anul, pentru că va fi prea târziu. România are nevoie de oameni care să o apere de război, de dezbinare și care să o aducă și mai aproape de Europa, nu să o îndepărteze. Iar asta se face foarte simplu, prin vot. Eu îi îndemn pe români să susțină, pe 9 iunie, Alianța Dreapta Unită care va apăra cu demnitate interesele României în Parlamentul European”, a conchis Eugen Tomac.

Comandat de Partidul Mişcarea Populara – Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei, CUI: 41240004

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

România se regăsește în fruntea țărilor cu cea mai mare corupție din UE, în timp ce doi vecini se apropie rapid

admin

Ermitul Ioan David, o existență plină de har

admin

O femeie tânără în vârstă de 24 de ani a pierit și alta se află în stare gravă după ce un buldoexcavator s-a prăbușit de pe un remorc și a lovit un autoturism pe DN7

admin

Leave a Comment