16.3 C
Suceava
iunie 13, 2024
Alegerea Editorilor

Cum poți hrăni peste 80 de persoane fără adăpost, doar cu un simplu click

Este uluitor cât de simplu poate fi să hrănești peste 80 de persoane fără adăpost. Cu un simplu click, o masă caldă ajunge la cei care au cea mai mare nevoie de ea, iar în schimb, primești mulțumirea sinceră a unor oameni care își găsesc, măcar pentru o clipă, alinarea. Totul este posibil datorită unui sistem unic în România, implementat de Casa Nicolae.

Ce Este Casa Nicolae?

Casa Nicolae este un proiect impresionant situat în Moldova, care și-a propus să ofere adăpost persoanelor fără locuință, bătrânilor și membrilor dezavantajați ai societății. Această inițiativă caritabilă a transformat o veche vilă prezidențială, ce a aparținut fostului președinte Nicolae Ceaușescu, într-un refugiu pentru cei nevoiași. Vila, acum transformată într-un adăpost, alături de alte două case mici construite ulterior, găzduiesc peste 80 de oameni ai străzii și bătrâni fără adăpost.

Povestea a Început cu Opt Ani În Urmă

Ionela Ivan, fostă jurnalistă, a fost inspirată să creeze Casa Nicolae în urmă cu opt ani, după ce a fost martoră la suferințele oamenilor fără adăpost despre care a scris în articolele sale. „Dădeam supă caldă oamenilor fără adăpost pe stradă. În câteva ierni, am văzut oameni murind de frig sau îmbolnăvindu-se pe stradă. Cel mai dureros moment a fost când un bătrân, pe care l-am hrănit într-o noapte, a murit înghețat a doua zi. Nu voi uita niciodată acel moment. M-am simțit complet neputincioasă și m-am întrebat dacă am fi putut face mai mult în acea noapte. Astfel, ideea de a crea un adăpost a apărut ca o necesitate, o urgență și o soluție de salvare a vieții pentru cei forțați să trăiască pe stradă”, a povestit Ionela.

Astăzi, Casa Nicolae îngrijește 80 de persoane fără adăpost, majoritatea cu probleme medicale grave. Asociațiile H.A.P.P.Y și „Salvează o Inimă” formează familia care asigură îngrijirea acestora. Echipa include personal medical, lucrători sociali și voluntari dedicați. „Trebuie să apelăm la ambulanță la fiecare câteva zile pentru cei pe care nu îi putem duce direct la spital. Colega noastră Eleonora este responsabilă pentru distribuirea zilnică a medicației lor, pansarea celor cu ulcer varicos sau răni diabetice și ajutarea celor care necesită reabilitare medicală să facă exerciții. Florentina, asistentul social, se asigură că nu le lipsește nimic: un pat cald și curat, o masă consistentă, un cuvânt bun și o îmbrățișare. Colegul nostru Ionuț a creat un sistem unic în România prin care cine dorește poate rezerva online o masă caldă din calendar: mic dejun, cină, prânz, cu posibilitatea de a achita cu cardul sau alte metode. Cu ajutorul acestui calendar online, reușim să le asigurăm mesele zilnice și alte nevoi. Iar Ciprian se ocupă de tot ceea ce înseamnă transport în cadrul Casei Nicolae. Tot ceea ce facem se bazează pe iubire, respect și empatie”, spune Cristian Cezar Tudose-Ivan, co-fondator al Asociației H.A.P.P.Y.

Casa Nicolae: O Șansă pentru o Nouă Viață

Casa Nicolae este mai mult decât un adăpost; este un loc unde oamenii primesc o a doua șansă la viață. Într-o lume în care mulți își pierd speranța, această inițiativă demonstrează că empatia și solidaritatea pot salva vieți. Realitatea este că fiecare viață umană are o valoare imensă, iar oferirea unei șanse pentru o nouă viață este o investiție inestimabilă.

Cum Este Finanțată Casa Nicolae?

Casa Nicolae funcționează datorită donațiilor generoase ale persoanelor fizice, rezervărilor de mese și organizării de evenimente caritabile. Fiecare contribuție, oricât de mică, face o diferență semnificativă în viața celor care beneficiază de serviciile oferite aici.

Este Nevoie de Ajutorul Tău!

Inițiativa Casa Nicolae a fost o binecuvântare pentru persoanele în vârstă și fără adăpost, iar echipa Asociației H.A.P.P.Y își propune să continue să ofere servicii pentru persoanele mai puțin norocoase decât noi. Totuși, pentru a face acest lucru, este nevoie de ajutorul tău. Fiecare donație contează și poate schimba o viață. Accesează Asociația H.A.P.P.Y pentru a dona și a susține această cauză nobilă.

Donatii si rezerveri mese calde: https://www.asociatia-happy.ro/campanii

Casa Nicolae este o dovadă vie că umanitatea și compasiunea pot transforma vieți și pot aduce speranță acolo unde pare că nu mai există nicio șansă. Fiecare dintre noi poate contribui la această transformare, un click și o donație la un moment dat.

Related posts

Tatăl lui Eminescu a decedat în sărăcie și singur, după ce și-a alienat copiii și soția: Ești un părinte nenorocit

admin

Aryan, micuțul de doi ani, dat dispărut în Botoșani, a fost găsit și transportat la spital.

admin

Destinații populare pentru cazinouri în România: De la București până la Marea Neagră

admin

Leave a Comment