12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
Alegerea Editorilor

Explozie la Dedeman Botoșani – Lucrați de întreținere la sistemul de gaz în desfășurare; compania avea toate autorizațiile

Explozie majoră la un magazin Dedeman din Botoșani: Circumstanțele sunt investigate de autorități

Astăzi, 7 iunie 2024, în jurul orei 10:30, o explozie puternică urmată de un incendiu s-a produs în incinta magazinului Dedeman din Botoșani. Incidentul a avut loc în timp ce o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Explozia a cauzat răniri severe pentru mai multe persoane, acestea fiind transportate de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

Imediat după deflagrație, angajații și clienții prezenți în magazin au fost evacuați în siguranță, iar echipele de intervenție au reușit să controleze focul într-un timp relativ scurt. Oficialii Dedeman au transmis un comunicat în care au subliniat că prioritatea lor este să asigure suportul și îngrijirea necesară pentru cei afectați de acest tragic incident.

Conducerea Dedeman a anunțat că, în momentul exploziei, magazinul respecta toate normele de siguranță și deținea toate autorizațiile și avizele necesare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. De asemenea, au subliniat că funcționarea corectă a instalațiilor de protecție la incendiu a contribuit semnificativ la limitarea gravității dezastrului.

Într-o declarație oficială, reprezentanții Dedeman au spus: „Colaborăm strâns cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a investiga și stabili cauzele exacte ale exploziei și vom reveni cu informații oficiale în momentul în care toate anchetele vor fi finalizate. Mulțumim echipelor de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă. Eforturile lor rapide au permis gestionarea eficientă a situației și transportarea imediată a persoanelor afectate la spital. Ne preocupăm să sprijinim recuperarea victimelor și vom pune la dispoziție toate resursele necesare în acest scop.”

Treisprezece persoane au fost rănite în urma exploziei, majoritatea victimelor prezentând arsuri în partea superioară a corpului și diferite traumatisme. Conform Ministerului Sănătății, patru dintre acestea sunt în stare gravă, doi pacienți fiind intubați.

Investigațiile sunt în plină desfășurare, iar autoritățile analizează circumstanțele în care lucrările efectuate la sistemul de alimentare cu gaz ar fi putut fi asociate cu producerea exploziei. Specialiștii urmează să stabilească exact cum s-a produs acest incident și ce măsuri vor fi necesare pentru a preveni astfel de evenimente pe viitor.

În același timp, este important de menționat că magazinul Dedeman din Botoșani se supunea tuturor cerințelor de siguranță impuse de legislația în vigoare. Ofițerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au confirmat că toate autorizațiile și avizele necesare pentru operarea în condiții de siguranță erau în ordine.

Comunicatul oficial al companiei Dedeman subliniază preocupările managementului pentru bunăstarea persoanelor afectate: „Prioritatea noastră este să ne asigurăm că toți cei afectați de acest incident primesc îngrijirea și suportul necesar. Le mulțumim echipelor de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă. Eforturile lor rapide au permis gestionarea eficientă a situației și transportarea imediată a persoanelor afectate la spital. Ne preocupăm să sprijinim recuperarea victimelor și vom pune la dispoziție toate resursele necesare în acest scop.”

În urma incidentului, autoritățile locale au intensificat măsurile de siguranță în toate centrele comerciale și unitățile industriale din regiune, pentru a preveni alte posibile accidente similare. Se așteaptă ca după finalizarea anchetei să fie implementate noi reguli și standarde de siguranță, pentru a asigura protecția maximă a angajaților și clienților.

Cazul exploziei de la Dedeman Botoșani reprezintă un apel la vigilență și la respectarea strictă a normelor de siguranță în cadrul tuturor unităților comerciale și industriale. Este esențial ca toate lucrările tehnice, în special cele care implică sisteme de alimentare cu gaz, să fie executate de firme specializate și autorizate, iar măsurile de protecție împotriva incendiilor să fie în permanență funcționale și testate periodic.

Eforturile autorităților și ale conducerii Dedeman se concentrează acum pe sprijinirea victimelor și pe elucidarea completă a circumstanțelor care au dus la acest incident tragic. Monitorizăm cu atenție desfășurarea anchetei și vom reveni cu informații oficiale pe măsură ce acestea vor fi disponibile. În paralel, eforturile de recuperare și de reabilitare a magazinului afectat sunt în plină desfășurare, fiind prioritară asigurarea siguranței totale a tuturor celor care vor reveni în incintă.

În contextul acestui incident, este esențial ca atât companiile, cât și angajații să fie conștienți și pregătiți pentru a acționa în caz de urgență, iar orice deficiență în sistemele de siguranță să fie remediată prompt pentru a preveni tragedii similare în viitor.

Related posts

Solicitare de sprijin pentru Darius!

admin

Bogdan Cărăuşu şi-a anunțat candidatura pentru Consiliul Local Botoşani: Un concurent nou, autonom și sprijinit de figuri notabile

admin

VIDEO: Primele imagini cu momentul în care a avut loc explozia la magazinul Dedeman din oraș

admin

Leave a Comment