20.3 C
Suceava
iunie 16, 2024
National

Jocurile Olimpice de la Paris. Team Romania are 90 de sportivi


Ciclistul Ede Molnar, campion european de mountain bike la cross country eliminator, va reprezenta România în proba de cross country olympic (XCO) de la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce fostul campion european Vlad Dascălu a fost suspendat de Tribunalul Antidoping al Uniunii Cicliste Internaţionale, pentru abateri de la regulamentul antidoping.

„Calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024! Team Romania – 90 sportivi calificaţi Ciclistul Ede Molnar a devenit de azi al 90-lea membru al Echipei Olimpice Team Romania pentru Jocurile Olimpice de la Paris după ce Uniunea Internaţională de Ciclism a acordat un loc cotă României. Succes, Ede! Bine ai venit în Echipa Olimpică Team Romania!”, a transmis Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pe pagina oficială de Facebook.

Ede Molnar se află pe locul 111 al clasamentului mondial individual, România clasându-se pe poziţia a 15-a pe naţiuni. Pentru Ede Molnar va fi prima ediţie de Jocuri Olimpice, el concurând anul trecut la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska.

Este a doua ediţie consecutivă a Jocurilor Olimpice la care Team România are sportiv la mountain bike. La Tokyo 2020, Vlad Dascălu a terminat pe locul 7.

În acest an, Ede Molnar, de la Dinamo-Bikexpert-Superbet, a reuşit prima sa victorie în Cupa Mondială de XCE şi a participat şi la Europenele de la Cheile Grădiştei, unde s-a clasat a 33-lea în proba de Cross Country Olympic (XCO).

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al Uniunii Cicliste Internaţionale, pentru abateri de la regulamentul antidoping.

Dascălu (26 ani), care era o speranţă la medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris, are în palmares, între altele, un titlu mondial MTB Under-23 (2019), un titlu european MTB Under-23 (2019) şi Cupa Mondială MTB U23 (2019). La Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021, Dascălu s-a clasat pe locul 7.

Vlad Dascălu s-a clasat pe locul 14 la Europenele de MTB de la Cheile Grădiştei, pe 12 mai.

JO 2024 – Team Romania are în acest moment 90 de sportivi calificaţi

Team Romania are în acest moment 90 de sportivi calificaţi la JO 2024, la 15 sporturi.

Sportivii români calificaţi la JO 2024 până în acest moment:

Atletism (5): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului);

Înot (2): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber);

Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);

Canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 – 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (C2 – 500 m);

Canotaj (45 locuri cotă): simplu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;

Gimnastică artistică (6): 5 locuri cotă – echipa feminină; Andrei Muntean;

Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan;

Haltere (2): Mihaela Cambei (cat. 49 kg) şi Loredana Toma (cat. 71 kg)

Lupte (4): Andreea Beatrice Ana (lupte libere, cat. 53 kg), Kriszta Tunde Incze (lupte libere, cat. 62 kg), Cătălina Axente (lupte libere, cat. 76 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane, cat. 130 kg);

Mountain bike (1): Ede Molnar

Polo pe apă (13): 13 locuri cotă – echipa masculină;

Scrimă (1): Mălina Călugăreanu (floretă);

Tenis de masă (4): 3 locuri cotă – echipa feminină, Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt);

Triatlon (1): Felix Duchampt;

Yachting (1): Ebru Bolat (clasa Ylca 6).

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

România, a șasea cea mai scumpă putere electrică pentru consumul barbat din UE, moderat la standardele puterii de cumpărare

admin

România continuă să captiveze atenția celor plecați peste hotare. „Am descoperit o țară schimbată în bine”

admin

Ce județe din România au cele mai mari remunerații?

admin

Leave a Comment