16.2 C
Suceava
iunie 13, 2024
Local

Academicianul Alexandrina Cernov, activistă ce a luptat pentru Bucovina, înmormântată la Putna.


Academicianul Alexandrina Cernov, care s-a luptat pentru drepturile românilor din nordul Bucovinei, a fost înmormântată vineri în cimitirul Parohiei Putna. Slujba de înmormântare a fost oficiată în biserica voievodală a Mănăstirii Putna de către Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Acesta a rostit un cuvânt de prețuire pentru Alexandrina Cernov, îndemnând la continuarea lucrării sale. Alexandrina Cernov a fost cunoscută pentru activitatea sa în promovarea culturii și învățământului în limba română în spațiul ucrainean. În mesajul său, președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a numit-o „glasul Bucovinei” și i-a adus un omagiu. Înhumarea a avut loc în cimitirul Parohiei Putna, iar slujba de 40 de zile va avea loc la Mănăstirea Putna în cadrul simpozionului de istorie „Colocviile Putnei”, ediția XXX. Alexandrina Cernov a murit la vârsta de 81 de ani și a lăsat în urmă o amprentă puternică în lupta pentru identitatea românilor din nordul Bucovinei.

Citeste articol integral

Sursa & Foto Credit- „www.newsbucovina.ro”

Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt rescrise de editori nostri, apoi publicate. După cum vedeți, este precizată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.

Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Related posts

O șoferiță își pierde controlul autoturismului și se răstoarnă într-un accident de trafic.

admin

VIDEO: Sanda Maria Ardeleanu îl sprijină pe Lucian Hârșovschi pentru funcția de primar al Sucevei

admin

Manifestare a fermierilor și transportatorilor la sediul Ministerului Agriculturii și Transporturilor: patru ore de convorbiri, evenimente la Constanța și trafic îngreunat în mai multe zone.

admin

Leave a Comment