16.2 C
Suceava
iunie 13, 2024
Alegerea Editorilor

Alegeri 2024: Intre promisiuni futuriste și realități medievale

În contextul alegerilor locale din 2024, cetățenii din Botoșani se confruntă cu o dilemă majoră: pe de o parte, politicienii promit proiecte futuriste și parcuri cu montagne russe, iar pe de altă parte, realitatea cotidiană a orașului amintește mai degrabă de Evul Mediu. Este imposibil să ne uităm în jur fără să observăm contrastul izbitor dintre visele grandioase ale edililor și problemele stringente ale comunității.

Sobolanii, locatari nedoriți ai blocurilor noastre

Un aspect tulburător al acestei realități îl reprezintă infestarea cu șobolani, o problemă care pare să fi scăpat complet de sub control. În timp ce politicienii promit schimbări radicale și dezvoltare urbanistică, locuitorii se tem să urce scările propriilor blocuri. Recent, o vecină mi-a cerut ajutorul deoarece îi era frică să urce până la etajul 2, unde locuiește, din cauza celor trei șobolani care patrulau nestingheriți la etajul 1. Femeia, o mamă cu doi copii mici, era terifiată de perspectiva unei întâlniri neașteptate cu aceste rozătoare.

Promisiuni electorale vs. realitatea zilnică

Este de-a dreptul revoltător că, în timp ce aleșii noștri vorbesc despre transformarea orașului într-un hub modern și atractiv, nu sunt în stare să elimine șobolanii care circulă nestingheriți prin scări, subsoluri și gunoaie. Pe Aleea Parcului, la un container, am numărat 16 șobolani într-o zi. Pare că trăim într-o epocă medievală, când șobolanii făceau parte din viața cotidiană a cetățenilor. Acești șobolani circulă printre copiii noștri și sunt extrem de periculoși și agresivi.

Pericolele ascunse pentru copii și comunitate

Ce s-ar întâmpla dacă un copil de 5 ani ar urca scările și ar da peste cei trei șobolani? Este o întrebare care ar trebui să-i trezească pe politicienii noștri din visurile lor de măreție. Unde trăim, domnilor politicieni? Cum putem combate această problemă dacă la containere și în subsoluri nu este curat și igienizat?

O voce care face diferența

Singurul care a venit în aceste zone, a filmat și a explicat realitatea a fost un activist civic, Ionuț-Bogdan Cărăușu, care a fost o voce și un ghimpe mereu pentru autoritățile locale. Acum acesta candidează ca consilier la Consiliul Local Botoșani și poate face diferența. El știe ce se întâmplă cu adevărat, iar în programele sale a dezbătut aceste aspecte.

Nevoia de acțiune imediată

Este imperativ ca autoritățile locale să ia măsuri urgente pentru a rezolva această problemă. Trebuie să se concentreze pe soluții eficiente de deratizare și să asigure curățenia în zonele comune ale blocurilor și în jurul containerelor de gunoi. Politicienii trebuie să își revizuiască prioritățile și să includă în programele lor electorale soluții reale pentru problemele cu care se confruntă zilnic cetățenii.

Promisiunile futuriste ale politicienilor sunt binevenite, dar nu trebuie să uităm de realitățile cotidiene care afectează calitatea vieții. Este timpul ca cei care aspiră la funcții publice să demonstreze că pot rezolva problemele de bază ale comunității înainte de a visa la proiecte grandioase. Botoșaniul are nevoie de lideri care să acționeze acum, nu de visători care promit minuni în viitor. Ionuț-Bogdan Cărăușu poate fi exemplul de schimbare de care orașul are nevoie. Votați un lider, votați un om independent care, prin vocea lui, să ne facă auziți, înțeleși și ajutați în problemele noastre cotidiene.

Related posts

Cyb Trans SRL – Companie de Transport cu Suflet

admin

S-a găsit copilul de 2 ani dispărut la Botoșani, unde a fost găsit?

admin

Ofertă Specială pentru Centrele Spa: Achiziționare Echipamente ESTETIC LINE de Înaltă Eficiență la Prețuri Avantajoase!

admin

Leave a Comment