16.3 C
Suceava
iunie 13, 2024
National

Românii care lucrează în străinătate, nevoiți să depună un document la ANAF. Cei care nu prezintă actul pot avea mari probleme


Românii care lucrează în străinătate trebuie să depună un document la ANAF, iar acesta este obligatoriu. Cei care nu prezintă actul pot avea mari probleme și pot fi amendați.

Andreea Covaci-Ernst, expertă în drept și fiscalitate în Germania, a afirmat în cadrul unei emisiuni că cetățenii români care sunt plecați în străinătate și locuiesc acolo, trebuie să depună un act la ANAF. Mai exact, este vorba despre certificatul de rezidență fiscală. Mulți români omit să facă asta pentru că amenda este mică.

Totuși, experta în drept a avertizat că lipsa depunerii certificatului de rezidență fiscală poate veni cu consecințe grave, mai ales având în vedere schimbările legislative care permit impozitarea cu până 70% a veniturilor nejustificate.

„Da, legea fiscală românească spune că sunt obligați, însă amenda este derizorie. Amenda este de 100 lei. Dacă statul român dorește să te impoziteze ulterior, mai ales acum cu legislația care se schimbă cu 70% impozit pe veniturile nejustificate, aceasta este o problemă mare.

ANAF-ul o să înceapă să meargă după oamenii care lucrează în Germania sau în alte țări, pentru a putea să mai scoată bani, bineînțeles, că asta vor statele, asta vrea și statul german, care are încasări record în ultimii 2 ani.

Ca să ajungă și România la încasări o să se facă, o să se supraimpoziteze din nou aceste venituri”, a spus jurista, potrivit News18.

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

”Un om din Iordania dorește să achiziționeze echipa de fotbal România!”. Clubul care a avut succes în Anglia, aproape de colaps financiar

admin

Satul din România în care toți cei 1.200 de locuitori stau la aceeași adresă, iar mulți au același nume

admin

construiește o conexiune strategică în zonă

admin

Leave a Comment