12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
Local

Înmormântarea Alexandrinei Cernov va avea loc vineri la Putna.


Astăzi, la Mănăstirea Putna, s-a desfășurat slujba de înmormântare a doamnei academician Alexandrina Cernov, membră de onoare a Academiei Române. Evenimentul a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și a fost oficiat de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, alături de clericii Mănăstirii Putna. În cuvântul său, Părintele Damaschin a lăudat activitatea culturală și devotamentul Alexandrinei Cernov față de promovarea culturii și limbii române în Ucraina. De asemenea, au fost transmise mesaje de compasiune din partea Academiei Române și a altor oficiali, subliniind contribuțiile remarcabile ale academicianului pentru comunitatea românească din Bucovina. Domnul Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, a descris-o pe Alexandrina Cernov drept „glasul Bucovinei”, iar Consulul General al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, a evidențiat vitalitatea românismului promovată de aceasta. Ceremonia s-a încheiat cu înhumarea în cimitirul Parohiei Putna, iar parastasul de 40 de zile va avea loc pe 13 iulie la Mănăstirea Putna, concomitent cu simpozionul „Colocviile Putnei”.

Citeste articol integral

Sursa & Foto Credit- „www.svnews.ro”

Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt rescrise de editori nostri, apoi publicate. După cum vedeți, este precizată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.

Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Related posts

Elevul David Palaghianu de la Colegiul Stefan cel Mare Suceava obține medalie de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie

admin

Racolarea de traficanți de droguri capturați de poliție în Vatra Dornei

admin

Nu întârziați, nu așteptați momentul perfect. Un copil nu este programat, ci este o binecuvântare de la Dumnezeu.

admin

Leave a Comment