16.3 C
Suceava
iunie 13, 2024
National

Țara europeană căreia i se micșorează suprafața în fiecare zi. Motivul diminuării rămâne un mister


Suprafaţa Bulgariei s-a diminuat în ultimii doi ani, potrivit datelor oficiale publicate de Institutul Naţional de Statistică, conform cărora la data de 31 decembrie 2023, harta cadastrală a Bulgariei avea o suprafaţă de 110.996,76 kilometri pătraţi.

Comparativ, în 2022 suprafaţa Bulgariei era de 110.996,84 kilometri pătraţi, transmite vineri BTA.

De precizat că nici agenția bulgară de presă și nici instituția de stat citată nu arată motivul exact pentru care suprafața țării se micșorează.

Motivul diminuării rămâne un mister

Astfel, nu este clar dacă de vină sunt modul de calcul al suprafeței- respectiv modelele digitale ale hărții cadastrale, ori fenomene naturale.

În funcţie de modul specific în care sunt utilizate proprietăţile funciare, cea mai mare suprafaţă este ocupată de terenurile agricole, 54,5%, şi zonele împădurite, 33,3% din suprafaţa totală a ţării.

Zonele urbane acoperă o suprafaţă de 5.279,4 kilometri pătraţi sau 4,8% din teritoriul Bulgariei.

La data de 31 decembrie, zonele agricole acopereau 54,60% din teritoriul Bulgariei, zonele împădurite 33,13% iar zonele urbane acoperea 5.133,2 kilometri pătraţi sau 4,62% din teritoriul Bulgariei.

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Un cetățean român a decedat la locul de muncă și angajatorii nu pot fi trași la răspundere penală deoarece faptele s-au prescris

admin

Surpriza Fotografică Cu Ramona Gabor După Revenirea în România. Soră Monicăi Stabilește Locuința De 10 Ani în Dubai. „Uneori, Întoarcerea Este O îmbrățișare Vindecătoare”

admin

Șapte jucători de rugby originari din Bârlad, monitorizați de staff-ul tehnic pentru meciul România – Portugalia

admin

Leave a Comment