16.3 C
Suceava
iunie 13, 2024
Local

Doctor de Minune | Știri Suceava Online


Roger Bacon, cunoscut sub numele de „Doctor Mirabilis”, a fost unul dintre cei mai mari gânditori ai Evului Mediu. A decedat pe 11 iunie 1292 și a fost înmormântat în Oxford. Născut în Ilchester, Somerset, în urmă cu 78 de ani, Bacon a studiat la Oxford și la Paris înainte de a se alătura ordinului franciscan. El a excelat în matematică, optică, limbi străine și astronomie, având un interes particular pentru alchimie. Bacon a construit primul telescop și a descoperit pudra neagră, cu mult înainte ca aceasta să fie cunoscută în Europa.

Cea mai mare contribuție a sa a fost dezvoltarea metodei științifice, bazată pe repetarea atentă a experimentelor. Din cauza ideilor sale, care erau mult înaintea timpului său și contraveneau dogmelor bisericești, a petrecut 10 ani în izolare impusă de propriul ordin. La moartea sa, la doi ani după eliberare, Bacon credea că eșuase, dar astăzi este considerat un pionier al științei moderne.

Tot pe 11 iunie, în diverse ani, s-au mai născut dramaturgul Ben Jonson (1572) și pictorul John Constable (1776), iar în 1967 Națiunile Unite au negociat încetarea focului în Războiul de Șase Zile.

Citeste articol integral

Sursa & Foto Credit- „www.svnews.ro”

Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt rescrise de editori nostri, apoi publicate. După cum vedeți, este precizată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.

Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Related posts

O tânără a rămas blocată în automobilul care a izbit peretele unei case

admin

„Primăria Fălticeni: Imobilele intră în renovare, activitățile vor fi mutante începând cu luna noiembrie.”

admin

Subprefectul Cristian Șologon îi învață pe colegii mai tineri politica din PSD

admin

Leave a Comment