20 C
Suceava
iulie 20, 2024
National

Arșiță în România. Directorul ANM anunță zile de foc


foto: Unsplash România pare să nu mai scape de vremea extrem de caldă.

Temperaturile vor crește, aducând vreme călduroasă și ușor caniculară în sudul și sud-vestul țării, unde valorile vor atinge 33-34 de grade. 

Temperaturile vor depăși 35-36 de grade, pragul caniculei. În prima jumătate a săptămânii viitoare, se vor înregistra valori de până la 36 de grade în cea mai mare parte a țării, în special în zonele joase din regiunile extracarpatice, conform directorului ANM, Elena Mateescu. 

„Încă de la acest sfârșit de săptămână vorbim despre temperaturi în creștere, ce vor caracteriza o vreme călduroasă, chiar ușor caniculară în partea de sud, sud-vest a țării, acolo unde valorile de temperatură astăzi vor atinge 33-34 de grade. De mâine, temperaturle ating și depășesc pragul unei zile de caniculă, cu 35-36 de grade. Debutul săptămânii viitoare, în prima jumătate, vorbim despre valori de 36 de grade în cea mai mare parte a țării, dar în special în zonele joase din regiunile extracarpatice”, a spus, într-o intervenție la Realitatea PLUS, directorul ANM, Elena Mateescu.

„De altfel, și actualizarea estimărilor din această dimineață pentru intervalul 5 iulie-8 august arată o probabilitate foarte ridicată ca săptămâna 8-15 iulie să înregistreze valori în medie mai ridicate decât normalul datei din calendar. Vorbim despre abateri mari, semnificative în întreaga țară, dar mai ales în sud, sud-estul țării, acolo unde, în medie, valori mai mari de 5 grade Celsius caracterizează cu siguranță un nou val de caniculă de lungă durată și persistență în zona țării noastre”, a mai spus Elena Mateescu.

„Deficitul de precipitații va fi de interes săptămâna viitoare, semn că seceta pedologică se va accentua și extinde în bună parte din țară. Chiar dacă am avut acest episod în care cantitățile de apă la nivel local, mai ales în partea de nord-vest, centru, nord a țării s-au apropiat de 50-60 l/mp punctiform, ele nu au putut compensa seceta instalată de lungă durată și nevoia de apă din această perioadă a culturilor aflate în vegetație”, a explicat directorul ANM. 

Citește și:

Vremea în acest final de săptămână la Constanța. Ce trebuie să știi!

 

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Un conducător auto german in avansată stare de ebrietate a provocat pagube pe drumurile din România, apoi s-a izbit în gardul unei locuințe

admin

Comerțul online a atins suma de 10 miliarde de euro…

admin

Trei Războinici, în Pericol De Eliminare La Survivor România 2023. Fanii Vor Ca Maria Lungu Să Plece: „Ea Trebuie Să Meargă Acasă”

admin

Leave a Comment