20 C
Suceava
iulie 20, 2024
Local

Eveniment cultural la Putna pentru 520 de ani de la moartea lui Ștefan cel Mare


Duminică, 7 iulie, începând cu ora 12.00, la Mănăstirea Putna va avea loc un eveniment cultural de înaltă ținută pentru a comemora 520 de ani de la trecerea în neființă a domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Putna și va include lansarea seriei de 10 volume „Cavalerii Crucii” de Andrei Breabăn, precum și a trei lucrări de Leonid Popescu. De asemenea, Popescu va prezenta o expoziție de grafică intitulată „Biserici și Mănăstiri din Moldova”.

Adela Șulea va susține un recital de poezie, iar violonistul Puiu Crețu și tânăra Patricia Gusbeth vor interpreta piese de Ciprian Porumbescu. Printre invitații de seamă se numără academicienii Ion Tighineanu, Ion Hadârcă și Mihai Cimpoi, cardiologul Grigore Tinică, și alte personalități din domeniul academic și cultural.

Evenimentul va fi moderat de Vitalie Răileanu, directorul Bibliotecii „Onisifor Ghibu” din Chișinău și este deschis tuturor iubitorilor de istorie și frumos.

Citeste articol integral

Sursa & Foto Credit- „glasulsucevei.ro”

Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt rescrise de editori nostri, apoi publicate. După cum vedeți, este precizată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.

Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Related posts

Motociclist decedat în urma unui accident rutier la Sadova.

admin

Coliziune cu două autovehicule pe strada Calea Unirii din orașul Suceava: Două persoane rănite (IMAGINE)

admin

Mălini va deveni stațiune turistică de interes național în viitor.

admin

Leave a Comment