29.3 C
Suceava
iulie 18, 2024
Local

Muzeul Bucovinei deschide expoziția „Artă Africană Tribală” pentru public

Muzeul Național al Bucovinei organizează expoziția „Artă tribală africană”

Muzeul Național al Bucovinei va inaugura sâmbătă, 13 iulie 2024, la ora 11:00, expoziția „Artă tribală africană” la Muzeul de Istorie. Evenimentul prezintă 199 de obiecte din colecția Dacians African, deținută de Mirella Popescu și Octavian Vasilescu din București. La vernisaj vor participa personalități precum Marija Miloš și Aleksandra Gačić de la Muzeul de Artă Africană din Belgrad, Serbia, care va și prezenta expoziția.

Printre exponate se numără măști, săbii, toplare, sceptre, „ere ibeji,” fetișuri, relicvare, instrumente muzicale și obiecte ceremoniale, toate sculptate în lemn și ornate cu mărgele și scoici. Obiectele provin din diverse țări africane, inclusiv Africa de Sud, Angola, Benin, și Nigeria. Expoziția evidențiază fetișuri rare, cum ar fi nkisi, folosite de vraci pentru prezicerea sau alungarea bolilor.

Printre piesele unice se numără un nkisi de 85 cm și unul de 1 metru, aparținând tribului Songhe, precum și un servitor cu calabash de la tribul Bamileke. Expoziția va fi deschisă publicului până pe 31 august 2024.

Citeste articol integral

Sursa & Foto Credit- „www.newsbucovina.ro”

Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt rescrise de editori nostri, apoi publicate. După cum vedeți, este precizată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.

Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Related posts

Primarul Ion Lungu se angajează să salveze Primăria și să administreze mai eficient situația financiară dificilă. Datoriile de 22 de milioane de lei către furnizori vor fi soluționate în curând.

admin

Serviciul Probațiune Suceava monitorizează 2.825 de locuitori, iar încălcarea condițiilor de executare este mai mică de 2%.

admin

Conducător auto fără acte reținut pentru incident cu biciclist rănit

admin

Leave a Comment