29.3 C
Suceava
iulie 18, 2024
Local

Expoziție de artă tribală africană la Muzeul Național al Bucovinei


Muzeul Național al Bucovinei organizează sâmbătă, 13 iulie 2024, de la ora 11, la Muzeul de Istorie, vernisajul expoziției „Artă tribală africană”. Expoziția cuprinde 199 de obiecte din colecția „Dacians African Collection”, aparținând colecționarilor Mirella Popescu și Octavian Vasilescu din București. La eveniment vor participa Marija Miloš și Aleksandra Gačić, curatori de la Muzeul de Artă Africană din Belgrad, Serbia, iar prezentarea va fi realizată de Aleksandra Gačić.

Printre exponate se numără măști, săbii, topoare, sceptre, fetișuri, relicvare, instrumente muzicale și scaune, majoritatea fiind sculptate în lemn și decorate cu mărgele, scoici și ornamente metalice. Expoziția include fetișuri rare din triburile Bakongo și Songe și diverse obiecte de ceremonie, dintre care se remarcă un nkisi de 85 cm și un altul de 1 metru, precum și un servitor cu calabash de 1,30 metri de la tribul Bamileke. De asemenea, va fi prezentată și o lukasa de la tribul Luba. Obiectele provin din diverse țări africane precum Africa de Sud, Angola, Benin, Burkina Faso, Camerun, Coasta de Fildeș, R.D.Congo, Gabon, Gana, Guineea Ecuatorială, Mali, Tanzania și Nigeria. Expoziția va fi deschisă până pe 31 august 2024.

Citeste articol integral

Sursa & Foto Credit- „glasulsucevei.ro”

Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt rescrise de editori nostri, apoi publicate. După cum vedeți, este precizată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.

Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Related posts

Cel mai în vârstă bărbat din lume a împlinit 111 ani și consideră că cheia longevității este norocul.

admin

Finalizarea Extinderii Școlii Gimnaziale „George Tofan” din Bilca

admin

Viluț Mezdrea se pregătește să intre în competiție pentru un nou mandat

admin

Leave a Comment