20 C
Suceava
iulie 20, 2024
National

Ne îndreptăm spre ceva periculos? Cercetătorii sunt foarte aproape de a crea viața artificială. Urmează un val de discuții privind considerațiile etice


O teorie clasică spune că viața ar fi putut începe prin replicarea ARN-ului, iar cercetătorii au făcut acum progrese semnificative în recrearea acestui proces în laborator. Cercetătorii de la Institutul Salk din Statele Unite au reușit să creeze o moleculă de ARN capabilă să copieze alte tipuri de ARN, un pas esențial pentru a imita condițiile care ar fi permis apariția vieții pe Pământ. Înainte de apariția ADN-ului și a proteinelor, ARN-ul este considerat a fi fost o componentă crucială în „supa primordială” a vieții timpurii.

Oamenii de știință de la Salk a creat o moleculă de ARN produsă în laborator care a replicat cu succes alte molecule, producând în acest proces o enzimă funcțională. Deși acest ARN nu este încă capabil să se autoreplice, oamenii de știință consideră că acesta marchează un progres semnificativ în direcția creării potențiale a vieții artificiale.

Gerald Joyce, președintele Salk și coautor al unui studiu recent, a declarat că, dacă ARN-ul s-ar putea auto-replica, atunci ar putea fi considerat viu. Pentru a permite evoluția darwiniană, ARN-ul trebuie să se reproducă cu o fidelitate ridicată.

„ARN cu cap de ciocan”

content-image

Erori ușoare în copiere pot duce la o degradare rapidă, la fel ca o fotocopie decolorată care își pierde conținutul original. Echipa de la Salk a urmărit un echilibru optim, creând un ARN care copiază un tip specific cunoscut sub numele de „ARN cu cap de ciocan”, care posedă abilități de tăiere.

Fiecare generație succesivă de molecule de ARN copiate și-a îmbunătățit capacitățile de tăiere, prezentând un progres semnificativ în studiul formelor de viață timpurii, scrie incredibilia.ro.

Această nouă cercetare a atras atenția pentru implicațiile sale potențiale în crearea vieții artificiale, provocând discuții privind considerațiile etice legate de formele de viață sintetice. Domeniul biologiei sintetice ar putea fi pe punctul de a cunoaște evoluții revoluționare, ridicând întrebări importante pentru viitor.

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

România s-a alăturat convenției internaționale pentru eliminarea violenței și a hărțuirii în mediul de muncă

admin

O corporație de talie mondială dorește să recruteze în România peste 400 de indivizi

admin

Practica cu consecințe negative pentru România

admin

Leave a Comment