29.3 C
Suceava
iulie 18, 2024
Local

Universitatea Suceava lansează proiect pentru creșterea implicării femeilor în sectorul forestier.


Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a lansat proiectul internațional Fem2forests, destinat creșterii implicării fetelor și femeilor tinere în sectorul forestier. Cu un buget de 1,6 milioane de euro, proiectul este finanțat prin Programul Interreg Regiunea Dunăreană și reunește 15 parteneri din 9 țări, sub coordonarea Institutului Forestier din Slovenia. Scopul este de a mări proporția implicării feminine în silvicultură până în 2030, un domeniu care suferă de un deficit de forță de muncă feminină. Proiectul continuă inițiativa Fem4Forest și vizează dezvoltarea de trasee profesionale inovatoare, integrarea egalității de gen și crearea unui cadru favorabil pentru implicarea femeilor la toate nivelurile sectorului forestier. Fem2forests folosește un model interactiv care implică instituții de învățământ, companii și alte organizații pentru a promova o forță de muncă diversă și sustenabilă în zonele rurale. Universitatea suceveană continuă să atragă fonduri europene și să contribuie la dezvoltarea comunității locale și regionale.

Citeste articol integral

Sursa & Foto Credit- „glasulsucevei.ro”

Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt rescrise de editori nostri, apoi publicate. După cum vedeți, este precizată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.

Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Related posts

Pe traseul feroviar Huedin – Cluj – Bistrița vor opera automotoarele electrice produse de PESA

admin

O multitudine de locuitori ai Bucovinei au participat la Banchetul Fermierilor din Torino, alături de invitați speciali din România.

admin

Conducător auto în stare de ebrietate a provocat un accident mortal și a evadat, dar a fost capturat de forțele de ordine.

admin

Leave a Comment