29.3 C
Suceava
iulie 18, 2024
National

Instanța din Malta l-a eliberat pe cauțiune pe Prințul Paul. Anunțul zilei despre extrădare


Instanța din Malta a dispus față de Paul-Philippe al României măsura controlului judiciar și eliberarea acestuia, pe cauțiune, dupa ce a stat mai mult de 2 luni în arest. Până se va lua o decizie definitivă cu privire la predarea sa, va merge de două ori pe zi la secția de poliție, pentru a semna prezența.

Nu va putea părăsi Malta pentru că pașaportul și orice document de identitate sunt reținute de instanță. Acesta trebuie să plătească o cauțiune de 20.000 de euro, precum și o garanție personală de 30.000 de euro. Decizia a fost justificată prin vârsta înaintată a acestuia și prin faptul că, potrivit legislației malteze, în astfel de cazuri, termenul de arest preventiv este de maximum 60 de zile.

La data de 25 iunie, instanța de fond din Malta a decis predarea lui Paul-Philippe al României. Hotărârea nu este definitivă. Justiția din România va continua să își facă treaba cât se poate de bine pentru a-i aduce în țară pe fugarii statului român, indiferent de cât de sonor le este numele.

Comisia Europeană a făcut precizări legate de competențele instanțelor

Recent, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a admis solicitarea de a dezbate în procedură de urgență întrebările preliminare cu care a fost sesizată de către Curtea de Apel Brașov în cazul Prințului Paul. Iar opinia Comisiei Europene a fost în acord cu cea a statului român. CE a spus că un stat membru nu poate refuza executarea unui mandat european de arestare doar pentru presupuse nereguli privind depunerea jurământului de către judecătorii care au decis condamnarea. În plus, Comisia Europeană a argumentat că un mandat european de arestare nu poate fi refuzat doar pentru că un alt stat membru a refuzat anterior executarea aceluiași MEA.

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Pierderile de vehicule Bradley în luptele cu Rusia sunt mari, dar există și o parte bună a poveștii

admin

Daniel Tudorache scapă de controlul judiciar

admin

LIVE TEXT | Conflict în Israel – Sugerare în Parlamentul European: Europa să oprească finanțarea în Fâșia Gaza

admin

Leave a Comment