20 C
Suceava
iulie 20, 2024
Local

Universitatea Suceava în top 17 din România și Europa 2025

Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava, în eșalonul 551-600 în Europa

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) s-a clasat în eșalonul universităților 551-600 în ediția 2025 a clasamentului QS World University Rankings: Europe, publicată pe 10 iulie. Aceasta poziție menține USV în rândul celor mai performante 17 universități din România și reafirmă statutul său de universitate de excelență pe plan european.

Clasamentul utilizează 12 indicatori principali, printre care prestigiul academic, reputația în rândul angajatorilor, diversitatea studenților străini, numărul de citări raportat la publicații și sustenabilitatea. La nivel național, USV a obținut performanțe remarcabile, ocupând locul 1 la numărul de citări raportat la publicații și raportul dintre cadrele didactice și studenți, locul 2 la ponderea cadrelor didactice străine și poziții onorabile la celelalte categorii.

La nivel european, cea mai bună clasare a USV a fost la indicatorii de prestigiu academic și reputație în rândul angajatorilor (eșalonul 251+), iar la diversitatea studenților străini, universitatea este pe poziția 279.

Clasamentul poate fi consultat aici: QS World University Rankings: Europe 2025.


Aceasta este o versiune rezumată a conținutului original, formulată corect gramatical și adaptată pentru formatul unui articol de presă în limba română.

Citeste articol integral

Sursa & Foto Credit- „www.newsbucovina.ro”

Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt rescrise de editori nostri, apoi publicate. După cum vedeți, este precizată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.

Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Related posts

George Soldan se încrede în Sorin Tofan la Ipotești (fotografie)

admin

„Viorelia Victoria Braicu IV1943 X2023: Fragmentele unei autobiografii, surprindere în presa literară”

admin

Dialogul dintre primarul Flutur și delegații GAL-urilor din județ.

admin

Leave a Comment