20 C
Suceava
iulie 20, 2024
Local

Urșii atacă frecvent în Slatina și zona Dornelor; Zamca următoarea?


În ședința de joi a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Suceava, președintele Tudor Plăcintă a atras atenția asupra pericolului reprezentat de urșii din județul Suceava, inclusiv riscul ca aceștia să intre în zone urbane, precum Păduricea Zamca. Plăcintă a subliniat că recentele atacuri ale urșilor, mai ales în Slatina și zona Dornelor, sunt din ce în ce mai frecvente.

Problema principală este că România riscă să piardă urșii valoroși genetic și biologic, protejând animale degenerate, comparabile cu câinii vagabonzi, care au un comportament imprevizibil. Aceste exemplare sunt forțate de urșii mari, dominanți, să părăsească pădurile și să intre în zone populate, creând conflicte cu oamenii.

Plăcintă și-a exprimat optimismul că noua legislație va permite gestionarea corespunzătoare a suprapopulării cu urși, astfel încât România să își păstreze populația valoroasă de urși.

Citeste articol integral

Sursa & Foto Credit- „www.newsbucovina.ro”

Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt rescrise de editori nostri, apoi publicate. După cum vedeți, este precizată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.

Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Related posts

Născutul nelegitim britanic care a devenit erou american (1755)

admin

Informații șocante despre judecătoarea drogată din Suceava. Ce le recomanda magistratul prietenilor infractori

admin

CSU Suceava încheie a treia serie de victorii consecutive în handbalul masculin pentru tineret

admin

Leave a Comment