20 C
Suceava
iulie 20, 2024
Local

USV încearcă să crească implicarea femeilor în silvicultură printr-un proiect internațional


Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava lansează proiectul internațional Fem2forests, destinat creșterii implicării feminine în sectorul forestier. Finanțat cu 1,6 milioane de euro prin Programul Interreg Regiunea Dunăreană, proiectul reunește 15 parteneri din 9 țări și este coordonat de Institutul Forestier din Slovenia. În România, Facultatea de Silvicultură din Suceava derulează proiectul. Scopul acestuia este să crească proporția femeilor în silvicultură până în 2030, abordând deficitul de forță de muncă și promovând carierele ecologice. Fem2forests continuă inițiativa proiectului Fem4Forest, promovând egalitatea de gen și dezvoltarea traseelor profesionale inovatoare pentru femei. Partenerii consideră că implicarea tinerelor este esențială pentru consolidarea sectorului forestier în Regiunea Dunării. Proiectul vizează nevoile femeilor tinere, folosind un model interactiv la niveluri profesionale diverse, implicând instituții de învățământ, companii și organizații. Astfel, se va crea un cadru favorabil și incluziv pentru o forță de muncă diversificată, promovând dezvoltarea durabilă în zonele rurale.

Citeste articol integral

Sursa & Foto Credit- „www.svnews.ro”

Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt rescrise de editori nostri, apoi publicate. După cum vedeți, este precizată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.

Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Related posts

Fiul mic al lui Alexandru Arșinel își amintește cu nostalgie: „Îmi aduc aminte că…”

admin

Acțiunea de comemorare a Unirii Principatelor a fost sabordată de localnici

admin

Senatorul George Mîndruță avertizează: „Multor români le place doar să urmeze cu entuziasm trendurile legate de patriotism”

admin

Leave a Comment