21.4 C
Suceava
septembrie 17, 2024
National

Dacă vezi această fată frumoasă, sună la 112. Sara a fost răpită de pe stradă

Dacă vezi această fată frumoasă, sună la 112. Sara a fost răpită de pe stradă


Răpirea tinerelor de pe stradă este o problemă gravă și îngrijorătoare, care afectează comunitățile din întreaga lume, inclusiv România. Acest fenomen ridică mari probleme legate de siguranța publică, de impactul psihologic asupra victimelor și de eforturile autorităților de a preveni astfel de incidente și de a aduce făptașii în fața justiției.

Alertă în România. O fată de 16 ani a dispărut

O adolescentă în vârstă de 16 ani, dintr-o localitate din județul Sălaj, a fost luată cu forța de pe stradă de către un tânăr de 19 ani și dusă înt-o locație necunoscută. Alarma a fost dată de mama fetei.

„La data de 12 Iulie a.c., la ora 19.08, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Hida au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie de 52 de ani, din localitatea Dragu, cu privire la faptul că, la aceeași dată, fiica acesteia – DOBOȘ SARA – de 16 ani, a fost luată cu forța din centrul localității Dragu și dusă într-un loc necunoscut, de către un tânăr de 19 ani.

Cercetările au fost preluate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, sub aspectul comiterii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, în vederea identificării minorei și a persoanei bănuită de comiterea faptei.

Persoanele care dețin informații utile cu privire la minora în cauză sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție”, a anunțat IPJ Sălaj.

Fenomenul răpirilor în România

Una dintre principalele motivații pentru răpirea fetelor tinere este traficul de persoane, care poate include exploatarea sexuală sau munca forțată. Traficanții de persoane vizează adesea tinerii vulnerabili care pot fi ușor manipulați. În unele cazuri, răpirile sunt efectuate pentru a obține bani prin cereri de răscumpărare. De asemenea, răpirea poate fi motivată de dorința unui agresor de a avea control sau de a abuza fizic sau psihologic victima.

Impactul asupra victimelor

Victimele răpirii pot suferi traume psihologice severe, inclusiv tulburări de stres post-traumatic (PTSD), anxietate și depresie. Recuperarea psihologică poate fi un proces îndelungat și dificil.

Victimele pot suferi răni fizice din cauza violenței sau a abuzurilor suferite în captivitate. Accesul la asistență medicală adecvată este crucial pentru recuperarea lor.



Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Românii au talent, episodul din 23 februarie. Lae Dreghici și numărul care va fi rememorat în istoria celui mai apreciat show de divertisment! Cine este cascadorul căruia Dragoș Bucur i-a acordat un Golden Buzz

admin

Elena Udrea este elegantă și în închisoare. Expertul în coafură vedetelor oferă părerea: ”O ajută din punct de vedere psihologic”. Metoda utilizată de deținute EXCLUSIV

admin

Industria auto din România a luat viteză. Producţia de maşini a atins un nou record naţional în 2022, potrivit ACAROM

admin

Leave a Comment