15.3 C
Suceava
martie 26, 2025
National

Paris 2024, ziua 7 | România a mai câștigat două medalii! Tot ce a fost important la Paris e aici


  • AICI poți vedea tot ce s-a întâmplat miercuri la Jocurile Olimpice de la Paris
Gerovital
Spiritul competiției este susținut de Gerovital.

UPDATE | SUA au câștigat medalia de aur în proba de floretă feminin pe echipe. Lee Kiefer, campioana olimpică de la individual, Lauren Scrubbs, Jacquelin Dubrovich și Maia Mei Weintraub au câștigat destul de clar finala cu Italia, scor 45-39.

Mai devreme, Japonia a câștigat dramatic bronzul în fața Canadei, meciul fiid decis la o tușă, 33-32. Pentru SUA este primul aur olimpic din istorie la această probă.

UPDATE | Australia și-a trecut în cont a 5-a medalie de aur în competițiile de înot de la Paris. Componentele ștafetei de 4 x 200 de metri au dat un adevărat recital în La Defense Arena. Mollie O’Callaghan, Lani Pallister, Brianna Trhossell și Ariarne Titmus și-au surclasat rivalele și au oprit cronometrul la 7:38,08, nou record olimpic.

La aproape 3 secunde distanță a terminat ștafeta Statelor Unite, iar bronzul i-a revenit Chinei.

UPDATE | Kate Douglas a câștigat medalia de aur în proba de 200 bras, devansând-o cu numai 36 de sutimi pe sud-africanca Tatjana Smith. Douglas a oprit cronometrul la 2:19,24, setând astfel un nou record al Americii pe această distanță. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat olandeza Tes Schouten.

SUA au ajuns la 4 medalii de aur în competițiile de înot, după cele câștigate de Katie Ledecky la 1500 m, Torri Huske la 100 fluture și de ștafeta masculină de 4 x 100 metri.

UPDATE | Andy Murray a jucat azi ultimul meci al carierei! Scoțianul a făcut pereche cu Dan Evans în turneul de dublu de la Paris, dar aventura celor doi s-a oprit în sferturile de finală, după ce au fost învinși în minim de seturi de americanii Tommy Paul și Taylor Fritz, scor 2-4, 4-6.

UPDATE | Hubert Kos a adus Ungariei prima medalie de aur la Paris. Calificat cu primul timp în finala probei de 200 m spate, maghiarul a făcut o cursă mare, mai ales în a 2-a sa parte, și a câștigat aurul cu un timp de 1:54.26. Elenul Apostolos Christou (1:54,82) s-a ales cu argintul, iar bronzul i-a revenit elvețianului Roman Mityukov (1:54,85).

UPDATE | Naționala României de polo a făcut cel mai bun meci de la actuala ediție a Jocurilor Olimpice, dar nu a reușit să scoată un rezultat pozitiv. Tricolorii au pierdut cu 8-11 în fața Croației, campioana mondială de la începutul acestui an, și nu mai au nicio șansă de a avansa în sferturile de finală. În ultimul meci, România va juca ultimul meci, contra Italiei, formație care are victorii pe linie până acum.

UPDATE | Summer McIntosh a obținut a 2-a medalie de aur la actuala ediție a Jocurilor Olimpice de la Paris. După ce s-a impus la 400 mixt, canadianca de numai 17 ani a câștigat și finala de 200 metri fluture și nu oricum, ci stabilind un nou record olimpic: 2:03.03. Argintul i-a revenit americancei Regan Smith, iar bronzul chinezoaicei Yufei Zhang.

picture

Summer McIntosh scrie istorie la Paris, la doar 17 ani! Aur la 200 fluture, cu record olimpic

UPDATE | Simone Biles a câștigat a doua medalie de aur la actuala ediție a Jocurilor Olimpice. După ce a condus echipa Statelor Unite către titlul olimpic, vedeta gimnasticii mondiale s-a impus și la individual compus, grație unor prestații de excepție la sărituri, bârnă și sol. Podiumul a fost completat de brazilianca Rebecca Andrade și de cealaltă americancă din concurs, Sunisa Lee.

Simone Biles a obținut azi al 6-lea aur olimpic al carierei și al doilea la individual compus. Americanca este abia a 3-a gimnastă din lume care se poate mândri cu două titluri olimpice la individual compus, după Laris Latynina (URSS – 1956 și 1960) și Vera Kaslavska (Cehoslovacia – 1964 și 1968). Prin succesul lui Biles de la Paris, SUA au ajuns la 6 titluri olimpice consecutive la individual compus. Ultima non-americancă ce a urcat pe prima treaptă a podiumului la această probă a fost Simona Amânar, la Sydney 2000.

picture

Exercițiul fabulos care i-a adus lui Simone Biles al 2-lea aur olimpic la individual compus

Simone Biles nu ș-ai terminat treaba la Jocurile Olimpice. În zilele următoare ea va avea ocazia să-și mărească zestrea de medalii, deoarece e calificată în finala de la sol, bârnă și sărituri.

UPDATE | Rebecca Andrade a avut o prestație solidă la sol și a fost notată cu 14.033. A mai rămas un singur exercițiu de făcut, cel al lui Simone Biles de la același aparat. Americanca are nevoie doar să nu rateze pentru a deveni din nou campioană olimpică la individual compus.

UPDATE | Sunisa Lee a primit nota 13.666 la sol și și-a asiguat medalia de bronz. Campioana en-titre a devansat-o cu numai 0,132 puncte pe Alice D’Amato.

UPDATE | Final de concurs pentru Ana Bărbosu. Sportiva noastră a primit doar 12.433 la paralele și ocupă momentan locul 14 în clasament, dar va mai cădea măcar 3 poziții.

UPDATE | Finala feminină de individual compus se apropie de final! Simone Biles a avut cea mai bună evoluție dintre favorile la bârnă (14.566) și a urcat pe locul 1 în clasament, devansând-o pe Rebecca Andrade, care a luat 14,133 la același aparat. Pe locul 3 provizoriu a urcat italianca Alice D’Amato, care a profitat de prestația mai slabă a algeriencei Kaylia Nemour. Diferența dintre Biles și Andrade e de numai 0,166 puncte înaintea ultimei rotații, în care vor evolua la sol.

picture

Simone Biles, prestație solidă și la bârnă, în finala olimpică de individual compus

Amalia Ghigoarță a avut o prestație modestă la paralele, notată cu 12.566, dar Ana Bărbosu a primit cea mai mare notă a sa din concurs, la sărituri (14.000), și a urcat pe locul 15.

UPDATE | Schimbare de lider după a 2-a rotație a finalei de individual compus. Rebecca Andrade a devansat-o pe Simone Biles, după ce ambele au evoluat la paralele. Brazilianca a primit 14.666, în timp ce americanca a luat numai 13.733. Biles a fost devansată și de Kaylia Nemour, care a avut o prestație fabuloasă la paralele și a primit 15.533. Totuși, Biles se poate declara mulțumită, deoarece ecartul față de Andrade e de numai 0,267 puncte și urmează să evolueze la bârnă și sol, aparate la care excelează.

Amalia Ghigoarță e pe locul 17 după două rotații, după ce a luat 13.100 la sărituri, în timp ce Ana Bărbosu a urcat pe locul 20, după ce a fost notată cu 13.566 la sol.

UPDATE | Ore magice pentru sportul italian. După triumful lui Giovanni De Gennaro în proba de kaiac simplu la canoe slalom, Alice Bellandi a luat aur la judo, la categoria -78 kg. Italianca a învins-o prin ippon pe israelianca Inbar Lanir. Medaliile de bronz au ajuns la gâtul chinezoaicei Ma Zhenzhao și a portughezei Patrícia Sampaio.

UPDATE | S-a terminat prima rotație în finala feminină de la individual compus. Simone Biles e lider, după ce a luat 15.766 la sărituri. E a aoptat pentru o execuție foarte dificilă și chiar, dacă a făcut un pas mare în spate la aterizare, nota sa a fost pe măsură. A doua cea mai mare notă i-a aparținut braziliencei Rebecca Andrada, care a primit 15.100, tot la sărituri.

picture

Simone Biles, start fascinant în finala de la individual compus! Notă uriașă la sărituri

Din păcate, reprezentantele noastre nu au început foarte bine concursul. Ana Bărbosu a luat numai 12.466 la bârnă și e pe locul 23 (din 24), iar Amalia Ghigoarță a primit 13.166 la sol.

UPDATE | Ebru Bolat s-a clasat pe locul 28 în prima cursă de la clasa Dinghy, în cadrul competiţiei olimpice de yachting, care s-a disputat în Marsilia.

UPDATE | Azerul Zelym Kotsoiev este campion olimpic la judo, la categoria -100 de kilograme. Deja campion mondial la începutul anului, acesta l-a învins prin ippon pe gruzinul Ilia Sulaimanidze. Medaliile de bronz le-au revenit israelianului Peter Paltchik și uzbekului Muzaffarbek Turoboyev.

Kostoiev a adus a 2-a medalie a Azerbaidjanului la actuala ediție. Prima a venit tot la judo, Hidayat Heydarov impunându-se la categoria -73 kg.

UPDATE | A început finala feminină de individual compus la gimnastică artistică! Amalia Ghigoarță și Ana Maria Bărbosu sunt cele două reprezentante ale României. Evident, marea favorită e Simone Biles, care e așteptată să facă spectacol la sol, bârnă și sărituri.

UPDATE | Final absolut dramatic în finala probei de kaiac simplu la canoe slalom. Campionul olimpic de la Rio, britanicul Joseph Clarcke, a evoluat ultimul, însă a ratat pe finalul traseului. Astfel, italianul Giovanni de Gennaro a luat aurul, în timp ce podiumul a fost completat de francezul Titouan Castryck și de ibericul Pau Echaniz.

Succesul lui De Gennaro a însemnat a 4-a medalie de aur a Italiei la această ediție de Jocuri Olimpice, după cele aduse de Thomas Ceccon și Nicolo Martinenghi la înot, respectiv de echipa feminină de spadă.

UPDATE | Franța a zdrobit Angola în turneul feminin de handbal. Campioana mondială s-a impus cu 38-24 și are punctaj maxim după 4 meciuri, fiind sigură de câștigarea grupei A. Cea mai bună marcatoare a partidei a fost Orleane Kanor: 7 goluri din 7 aruncări.

UPDATE | Meci fantastic în turneul masculin de polo. Italia s-a impus cu 11-9 în fața Muntenegrului, după executarea loviturilor de departajare. La finalul celor 4 reprize scorul a fost 8-8. În urma acestui succes, italienii sunt siguri de prezența în sferturi, în timp ce pentru muntenegreni duelul cu SUA din etapa viitoare va fi crucial pentru economia finală a clasamentului.

UPDATE | O veste proastă pentru delegația Franței. Kevin Mayer, unul dintre candidații la medalii la decathlon, a anunțat că nu va lua startul în competiția de la Paris. Atletul nu s-a refăcut după o accidentare suferită cu câteva săptămâni în urmă. Concursul de decathlon va începe vineri dimineața.

UPDATE | Alexander Zverev, campionul olimpic de la Tokyo, a ratat șansa de a-și apăra titlul. Germanul nu va va mai urca nici măcar pe podium la această ediție, el fiind eliminat în sferturile de finală de Lorenzo Musetti. Italianul a câștigat cu 7-5, 7-5 și va juca a doua semifinală la rând într-un turneu important, după ce a ajuns în penultimul act și la Wimbledon. La Londra a fost învins de Novak Djokovic, iar acum ar putea avea șansa revanșei, dacă Nole va trece de Stefanos Tsitsipas în ultimul sfert de finală.

UPDATE | Iată rezultatele înregistrate în competiția de baschet 3×3 în primele două sesiuni ale zilei:

UPDATE | Carlos Alcaraz s-a calificat în semifinalele turneului olimpic de simplu, după ce l-a învins în minim de seturi pe americanul Tommy Paul, scor 6-3, 7-6 (7). Ibericul va lupta pentru un loc în ultimul act cu Casper Ruud sau Felix Auger-Aliassime, care se vor întâlni ceva mai târziu în al 3-lea sfert de finală. Odată cu succesul de azi, Alcaraz a devenit cel mai tânăr jucător care atinge careul de ași la turneul olimpic în ultimii 16 ani. În 2008, Novak Djokovic era mai tânăr atunci când juca semifinale la Beijing.

UPDATE | Ungaria s-a impus cu 27-24 în fața Spaniei în turneul feminin de handbal și a obținut matematic calificarea în sferturile de finală ale competiției. În schimb, naționala lui Ambros Martin nu mai are nicio șansă de a accede în fazele superioare. Cele mai bune marcatoare ale maghiarelor au fost Katrine Klijber (6 goluri), Petra Vamos și Viktoria Gyori-Lukacs.

UPDATE | Felix Lebrun îi face pe francezi să viseze cu ochii deschiși la o medalie la tenis de masă. Fenomenalul jucător de numai 17 ani din Hexagon s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale turneului de simplu, după ce l-a învins în 7 seturi pe Yun-Ju Lin (Taipeiul Chinezesc), scor 11-7, 7-11, 11-8, 4-11, 11-8, 8-11, 11-6. Misiunea lui Lebrun de a ajunge în semifinale va fi una complicată, deoarece îl va întâlni în sferturi pe învingătorul partidei Harimoto Tomokazu – Fan Zhendong.

UPDATE | Brazilia, una din marile favorite la aurul în proba feminină de volei, a învins în minim de seturi Japonia, 3-0, în faza grupelor.

Jucătoarea partidei a fost desemnată Gabi, evident, din tabăra sud-americancelor.

UPDATE | Rezultat total neașteptat în semifinalele probei de simplu feminin la Jocurile Olimpice. Chinezoaica Qinwen Zheng, aflată în prezent pe locul 7 WTA, a eliminat-o pe Iga Swiatek (1 WTA) în minimum de seturi, scor 6-2, 7-5, după o oră și 51 de minute de joc.

picture

Surpriză colosală la JO! „Regină” pe zgură la Paris, Swiatek este eliminată înainte de finală

UPDATE | Sarra Errani și Jasmine Paolini (Italia), calificare fără emoții în semifinalele probei de dublu feminin. Favoritele 3, au trecut clar, 6-3, 6-1, de britanicele Katie Boulter/Heather Watson.

UPDATE | Dramă în turneul feminin de dublu. Perechea cehă, formată din Karolina Muchova și Linda Noskova, a acces în semifinale, după ce a salvat o minge de meci, în duelul cu taiwanezele Su-Wei Hsieh și Chia Yi Tsao.

Confruntarea a fost una palpitantă, cu multe răsturnări de scor. Europencele puteau închide mai repede partida, dar asiaticele au salvat două mingi de meci. Scorul final a fost 1-6-, 6-4, 14-12, în favoarea tandemului Muchova/Noskova.

UPDATE | Încă o mare surpriză la polo masculin! Campioana olimpică a ultimelor două ediții e de nerecunoscut.

Serbia a cedat cu Spania, 11-15, în al treilea meci din grupe. Anterior, țara vecină a mai bifa un eșec neașteptat, cu Australia.

Ibericii sunt revelația turneului și conduc grupa, cu maxim de puncte, după primele 3 meciuri.

UPDATE | Germania a reușit să își adjudece toate toate cele patru sferturi în disputa cu Japonia, iar la final a bătut, 75-64, la baschet feminin.

UPDATE | SUA e mult sub aşteptări la înot, cucerind doar 3 medalii de aur până acum şi, aproape sigur nu își vor mări zestrea după proba de 50 de metri liber.

Caeleb Dressel, recordmenul olimpic, a obţinut abia al 13-lea timp în serii, prinzând semifinalele pentru doar 6 sutimi. Al doilea american, Chris Guiliano, a ratat calificarea în primii 16. Cel mai bun timp din serii a fost bifat de Cameron McEvoy.

picture

Dezastru pentru SUA la 50 metri liber! Americanii, mult sub aşteptări în întregul concurs de înot

UPDATE | Suedia a preluat conducerea grupe C, în turneul de handbal feminin. Nordicele au bătut Coreea de Sud, 27-21.

UPDATE | Echipajul de patru rame masculin s-a clasat pe locul cinci în finala olimpică. Barca formată din Ciprian Tudosă, Andrei Mândrilă, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu nu a reușit să atace medaliile.

Aurul a fost obţinut de SUA, urmată de Noua Zeelandă şi de Marea Britanie.

picture

Echipajul de patru rame masculin al României, pe 5 în finala olimpică

UPDATE | Grecia trece de Statele Unite ale Americii, 13-11, în grupa României, din cadrul turneului olimpic de polo.

UPDATE | Turcia rămâne neînvinsă în grupele turneului de volei feminin, grație unui succes cu Republica Dominicană, 3-1.

UPDATE | Amalia Bereş, Maria Rusu, Maria Lehaci și Adriana Adam au ratat dramatic o medalie la 4 rame. Fetele noastre au pierdut la un vârf de barcă bronzul, în detrimentul Noii Zeelande.

Olanda este campioană olimpică. Argintul a revenit Marii Britanii.

picture

Agonizant de aproape de a 3-a medalie în 30 de minute! România, la 44 de sutimi de bronz la 4 rame

UPDATE | AUR la dublu vâsle! Sebastian Cornea și Marian Enache au avut un final fabulos și i-au bătut pe olandezi, campionii mondiali și favoriții de la Paris!

Bronzul a fost adjudecat de Irlanda.

picture

Cornea şi Enache, aur olimpic! Cursă fabuloasă pentru băieţii noștri la Paris

UPDATE | Fabuloasele Ancuța Bodnar și Simona Radiș, argint la dublu vâsle! Sportivele noastre au atacant furibund pe final, dar au pierdut aurul la limită, în detrimentul Noii Zeelande.

Bronzul merge la Marea Britanie.

picture

Argint pentru România! Bodnar şi Radiş au adus a 3-a medalie pentru ţara noastră la Paris

UPDATE | Yang Jiayu (China) nu a avut adversară în proba de 20 kilometri marş, din cadrul competiției de atletism de la Paris. Asiatica a surclasat concurenţa și a fost aproape de a seta un nou record olimpic. Podiumul a fost completat de Maria Perez (Spania), care a rezistat eroic atacurilor de pe final inițiate de Jemina Montag (Australia).

picture

Yang Jiayu, aur în proba de 20 de kilometri marş, la JO de la Pari

UPDATE | Olanda a bifat al treilea succes în turneul de handbal feminin. ”Portocala mecanică” a trecut de Brazilia, 31-24. Învinsele au dat cea mai bună marcatoare a partidei.

Gabriela Clausson Bitolo a punctat de 7 ori în poarta batavelor.

UPDATE | Cheng Meng (4 mondial) s-a calificat fără set pierdut, în semifinalele probei feminine de tenis de masă, de la Jocurile Olimpice. Asiatica a trecut cu 4-0 de austriaca Sofia Polcanova (23 mondial), cea care în faza anterioară a eliminat-o pe Bernadette Szocs.

UPDATE | Liu Yukun și-a respectat statutul de mare favorit al probei de pușcă 50 m 3 poziții. După ce a setat un nou record olimpic al calificărilor, asiaticul a cucerit aurul.

Argintul a fost adjudecat de Serhiy Kulish (Ucraina), un alt nume de referință al disciplinei. Swapnil Kusale (India) a completat podiumul.

UPDATE | Echipajul de 8+1 s-a calificat în finala olimpică! Mihăiţă Ţigănescu, Laurenţiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci și Adrian Munteanu s-au clasat pe 3 în recalificări.

Este a 9-a prezență într-o finală A pentru țara noastră la această disciplină!

UPDATE | Mihai Chiruță termină pe locul 5 a doua semifinală a probei individuale. Canotorul nostru va evolua în finala B competiției, pentru locurile 7-12.

picture

Mihai Chiruță termină pe locul 5 a doua semifinală și va lupta în Finala B la simplu vâsle masculin

UPDATE | Mădălina Amăistroaie va trage în optimile de finală ale probei de arc, contra sud-coreencei Nam Suhyeon, campioană olimpică pe echipe la Paris. Partida este programată sâmbătă, nu înainte de ora 12:00.

UPDATE | Primul titlu olimpic al probelor de atletism de la Paris se duce în Ecuador! Brian Pintado câștigă proba de 20 km marș, la capătul unui sprint în ultimul kilometru. Sud-americanul a fost la 9 secunde de egalarea recordului olimpic.

Podiumul a fost unul 100% latin. Caio Bonfim (Brazilia) a terminat pe doi, iar al treilea a venit Alvaro Martin (Spania).

Marele favorit și campionul olimpic en-titre, Massimo Stano (Italia) s-a clăsat pe 4, fiind măcinat pe ultimii kilometri de crampe musculare.

picture

„CR7”, primul aur la atletism de la Paris. Pintado, bucurie a la Ronaldo

UPDATE | Australia s-a impus în fața Chinei, 21-15, ăn primul meci al zilei din turneul feminin de baschet feminin 3X3.

UPDATE | Au început și meciurile din turneul de badminton.

UPDATE | Ziua s-a deschis cu proba de 20 km marș băieți, care marchează și startul întrecerilor de atletism.

Competiția a început cu 30 de minute întârziere, din cauza furtunii ce s-a abătut în cursul nopții. Organizatorii au așteptat uscarea suprafeței asfaltice.

Emoțiile românilor vor continua joi la Jocurile Olimpice încă de la primele ore, atunci când echipajele de la canotaj vor intra în concurs pentru primele medalii.

Canotaj, gimnastică artistică, polo şi yachting vor fi disciplinele la care vom avea angrenați sportivi în cursul zilei de joi, iar dincolo de finalele și semifinalele de la canotaj atenția va fi îndreptată și spre finalele de la gimnastică.

La canotaj, România are reprezentanţi în patru finale pentru medalii: dublu vâsle feminin, dublu vâsle masculin, patru rame feminin şi patru rame masculin.

Prima finală este programată la ora 12:18, la dublu vâsle feminin, unde campioanele olimpice de la Tokyo, Ancuţa Bodnar și Simona Radiş, vor încerca să își apere titlul cucerit la precedenta ediție.

A doua finală este în continuare, de la ora 12:30, la dublu vâsle masculin, cu Andrei Cornea și Marian Enache în prim-plan.

De la 12:50 va avea loc finala de la patru rame feminin, iar următoarea, la 13:10, finala similară la masculin.

La gimnastică, de la ora 19:15, Ana Maria Bărbosu și Amalia Ghigoarţă vor lupta pentru medalii în finala de la individual compus feminin.

Programul complet al zilei de joi la Jocurile Olimpice de la Paris

Atletism
08:30 20 km marş masculin (finala)
10:20 20 km feminin (finala)

Badminton
09:30 simplu masculin – optimi
09:30 dublu feminin – sferturi
14:00 simplu masculin – optimi
14:00 dublu masculin – sferturi
19:30 simplu feminin – optimi
19:30 dublu mixt – semifinale

Baschet
12:00 Japonia – Germania (Grupa C, feminin)
14:30 Australia – Canada (Grupa B, feminin)
18:15 Franţa – Nigeria (Grupa B, feminin)
22:00 Belgia – SUA (Grupa C, feminin)

Baschet 3×3
10:00 China – Australia (grupă, feminin)
10:30 Germania – Canada (grupă, feminin)
11:05 Olanda – Serbia (grupă, masculin)
11:35 China – Letonia (grupă, masculin)
13:30 Azerbaidjan – Franţa (grupă, feminin)
14:00 SUA – Australia (grupă, feminin)
14:35 Lituania – Polonia (grupă, masculin)
15:05 Olanda – Franţa (grupă, masculin)
19:00 China – Spania (grupă, feminin)
19:30 Germania – Azerbaidjan (grupă, feminin)
20:05 SUA – Lituania (grupă, masculin)
20:35 China – Polonia (grupă, masculin)
22:30 Spania – SUA (grupă, feminin)
23:00 Canada – Franţa (grupă, feminin)
23:35 Serbia – Franţa (grupă, masculin)
00:05 (vineri) SUA – Letonia (grupă, masculin)

Box
12:00 categoria 50 kg feminin – optimi
12:48 categoria 66 kg feminin – optimi
13:36 categoria 54 kg feminin – sferturi
13:52 categoria 63,5 kg masculin – sferturi
14:08 categoria 92 kg masculin – sferturi
16:30 categoria 50 kg feminin – optimi
17:18 categoria 66 kg feminin – optimi
18:06 categoria 54 kg feminin – sferturi
18:38 categoria 63,5 kg masculin – sferturi
18:54 categoria 92 kg masculin – sferturi
21:00 categoria 50 kg feminin – optimi
21:32 categoria 66 kg feminin – optimi
22:04 categoria 54 kg feminin – sferturi
22:20 categoria 63,5 kg masculin – sferturi
22:52 categoria 92 kg masculin – sferturi

Canotaj
10:30 simplu feminin – semifinale (A/B)
10:50 simplu masculin – semifinale (A/B)
11:10 opt plus unu feminin – recalificări
11:20 opt plus unu masculin – recalificări
11:30 dublu vâsle feminin – finale
11:42 dublu vâsle masculin – finale
11:54 patru rame feminin – finale
12:06 patru rame masculin – finale

Ciclism BMX Racing
21:00 masculin – sferturi de finală
21:20 feminin – sferturi de finală
23:05 masculin – cursa ultimei şanse
23:15 feminin – cursa ultimei şanse

Echitaţie
12:00 sărituri peste obstacole pe echipe – calificări

Gimnastică artistică
19:15 individual compus feminin – finala

Golf
10:00 individual masculin – Turul 1

Handbal feminin
10:00 Olanda – Brazilia (Grupa B)
12:00 Coreea de Sud – Suedia (Grupa A)
15:00 Spania – Ungaria (Grupa B)
17:00 Angola – Franţa (Grupa B)
20:00 Germania – Danemarca (Grupa A)
22:00 Slovenia – Norvegia (Grupa A)

Hochei pe iarbă
11:00 India – Belgia (Grupa B, masculin)
11:30 Noua Zeelandă – Australia (Grupa B, masculin)
13:45 Franţa – Marea Britanie (Grupa A, masculin)
14:15 Argentina – Irlanda (Grupa B, masculin)
18:00 SUA – Marea Britanie (Grupa B, feminin)
18:30 Spania – Africa de Sud (Grupa B, feminin)
20:45 Japonia – Franţa (Grupa A, feminin)
21:15 Argentina – Australia (Grupa B, feminin)

Înot
12:00 200 m spate feminin – serii
12:16 50 m liber masculin – serii
12:40 200 m mixt masculin – serii
12:56 ştafetă 4×200 m liber feminin – serii
21:30 200 m fluture feminin – finala
21:37 200 m spate masculin – finală
21:44 50 m liber masculin – semifinale
22:04 200 m bras feminin – finala
22:11 200 m spate feminin – semifinale
22:35 200 m mixt masculin – semifinale
22:49 ştafetă 4×200 m liber feminin – finala

Judo
11:00 categoria 100 kg masculin – tururi preliminare
11:00 categoria 78 kg feminin – tururi preliminare
17:00 categoria 100 kg masculin – recalificări şi meciuri pentru medalii
17:00 categoria 78 kg feminin – recalificări şi meciuri pentru medalii

Kaiac-canoe slalom
16:30 kaiac simplu masculin – semifinală
18:30 kaiac simplu masculin – finala

Polo pe apă
11:30 Grecia – SUA (Grupa A, masculin)
13:05 Serbia – Spania (Grupa B, masculin)
16:00 Franţa – Australia (Grupa B, masculin)
17:35 Italia – Muntenegru (Grup A, masculin)
20:30 România – Croaţia (Grupa A, masculin)
22:05 Ungaria – Japonia (Grupa B, masculin)

Scrimă
12:50 floretă feminin – echipe – sferturi
14:40 floretă feminin – echipe – meciuri de clasament (5-8)
15:50 floretă feminin – echipe – semifinale
17:00 floretă feminin – echipe – meciuri de clasament (7-8, 5-6)
20:10 floretă feminin – echipe – meciuri pentru medalii (3-4, 1-2)

Tenis
13:00 simplu masculin – sferturi, simplu feminin – semifinale
13:00 simplu masculin – sferturi, dublu feminin – semifinale, dublu mixt – semifinale
13:00 dublu feminin – semifinale, dublu mixt – semifinale
20:00 simplu masculin – sferturi, simplu feminin – semifinale

Tenis de masă
11:00 simplu feminin – sfert de finală
12:00 simplu masculin – sfert de finală
13:00 simplu feminin – sfert de finală
16:00 simplu masculin – sfert de finală
17:00 simplu feminin – sfert de finală
18:00 simplu masculin – sfert de finală
21:00 simplu feminin – sfert de finală
22:00 simplu masculin – sfert de finală

Tir cu arcul
10:30 individual masculin – turul I
10:56 individual feminin – turul I
16:30 individual masculin – turul şi optimi
16:56 individual feminin – Turul şi optimi

Tir sportiv
10:30 puşcă 50 metri 3 poziţii masculin – finala
13:00 puşcă 50 metri 3 poziţii feminin – calificări

Volei
10:00 Turcia – Republica Dominicană (Grupa C, feminin)
14:00 Brazilia – Japonia (Grupa B, feminin)
18:00 Italia – Olanda (Grupa C, feminin)
22:00 Franţa – China (Grupa A, feminin)

Volei pe plajă
10:00 Germania – Australia (Grupa C, masculin)
11:00 Qatar – Australia (Grupa A, masculin)
12:00 Spania – Egipt (Grupa A, feminin)
13:00 Cuba – Maroc (Grupa D, masculin)
16:00 Brazilia – SUA (Grupa D, masculin)
17:00 Australia – Canada (Grupa B, feminin)
18:00 Suedia – Italia (Grupa A, masculin)
21:00 Brazilia – Italia (Grupa A, feminin)
22:00 Polonia – Franţa (Grupa C, masculin)
23:00 SUA – China (Grupa B, feminin)

Yachting
13:15 Dinghy masculin
15:43 Schif masculin – cursa pentru medalii
16:03 Windsurfing feminin
16:35 Dinghy feminin
16:43 Schif feminin – cursa pentru medalii
16:53 Windsurfing masculin
20:30 Windsurfing masculin

Programul complet al românilor joi la Jocurilor Olimpice de la Paris

Canotaj
11:00 simplu masculin – semifinale (A/B): Mihai Chiruţă
11:20 opt plus unu masculin – recalificări: Mihăiţă Ţigănescu, Laurenţiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci, Adrian Munteanu
12:18 dublu vâsle feminin – Finala A: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş
12:30 dublu vâsle masculin – Finala A: Andrei Cornea, Marian Enache
12:50 patru rame feminin – Finala A: Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş
13:10 patru rame masculin – Finala A: Ştefan Berariu, Sergiu Bejan, Andrei Mândrilă, Ciprian Tudosă

Gimnastică artistică
19:15 individual compus feminin – finala: Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarţă

Polo pe apă
20:30 România – Croaţia (Grupa A, masculin)

Yachting
16:35 Dinghy feminin: Ebru Bolat

Bonjour, Paris!

Pentru prima dată în România, Eurosport realizează o emisiune zilnică, pe durata întregii durate a Jocurilor Olimpice, care este difuzată live în 5 țări din regiune. Este vorba despre „Bonjour, Paris!”, o emisiune găzduită de jurnalistul Cosmin Cernat, ce se vede în România, Ungaria, Bulgaria, Republica Cehă și Slovacia.

Showul regional „Bonjour, Paris!” este prezentat în limba engleză de cunoscutul jurnalist. Prima ediție a avut loc pe 24 iulie, de la ora 14:30, iar pe parcursul întregii durate a Jocurilor Olimpice emisiunea este difuzată zilnic la Eurosport 2, de la ora 9:00.

Jocurile Olimpice de la Paris sunt pe Eurosport și în aplicația Max în perioada 26 iulie – 11 august 2024.



Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Abuzuri legislative şi măsuri fiscale opresive

admin

Cei doi copii dispăruți în apele Mureșului ar fi fost găsiți în Ungaria

admin

Ucraina, foarte aproape să se confrunte cu România la Euro 2024

admin

Leave a Comment