14.3 C
Suceava
aprilie 19, 2025
National

VIDEO Drumul superb din România pe care foarte puțini se încumetă să îl parcurgă: Are 1400 de kilometri


Ați auzit vreodată de drumul uimitor din România care se întinde pe o lungime de 1.400 de kilometri și traversează 10 județe? Este vorba despre Via Transilvanica, o rută ce leagă Suceava de Mehedinți, trecând prin inima țării pe diagonală. Acest traseu impresionant, cu peisaje care par desprinse din basme, este o adevărată comoară naturală, însă nu toți turiștii sunt dispuși să-l parcurgă, indiferent de sezon.

România este o destinație apreciată de turiștii din întreaga lume, cunoscută pentru frumusețea sa naturală. Totuși, puțini știu că în țară există o rută spectaculoasă, Via Transilvanica, care se întinde pe 1.400 de kilometri și străbate 10 județe, de la Suceava până la Mehedinți, conform Fanatik.

Traseul Via Transilvanica se desfășoară pe trei mari regiuni istorice ale țării – Transilvania, Bucovina și Banat. Cei care decid să-l parcurgă se pot bucura de o diversitate de peisaje naturale deosebite, fie vara, fie iarna. Drumul este accesibil pentru diferite forme de transport, de la mers pe jos, bicicletă, până la călărie. Este considerat unul dintre cele mai impresionante trasee de drumeție din România, integrând nu doar peisaje spectaculoase, ci și o bogăție culturală și istorică. Traseul trece prin județele Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Sibiu, Brașov, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți.

Este important de știut că acest traseu a fost marcat corespunzător, iar pe întreaga distanță de 1.400 de kilometri sunt amplasate borne de andezit la fiecare kilometru. Totuși, dacă aveți în plan să parcurgeți Via Transilvanica, trebuie să fiți pregătiți corespunzător. Drumul a fost finalizat între 2018 și 2022 și poate fi o provocare pentru drumeții, mai ales că pot întâlni animale sălbatice pe parcurs.

Pentru a face față traseului, este necesar un nivel bun de pregătire fizică și echipamente adecvate. De asemenea, este recomandat să aveți la voi haine corespunzătoare, bocanci impermeabili, un sistem de comunicare, lanterne, baterii și alte accesorii utile într-o astfel de excursie. În plus, hidratarea și hrana sunt esențiale pentru a duce la capăt această aventură.





Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

În ultimul semestru nu s-au achiziționat produse agricole ucrainene în România

admin

România are tot mai puțini copii. Anul trecut, cel mai mic număr de nou-născuți din 1930 până în prezent

admin

„E o mobilizare foarte puternică în toate bazinele electorale”

admin

Leave a Comment